Lockdown: Από το κακό στο χειρότερο – Μονόδρομος η παράταση μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων

Lockdown: Από το κακό στο χειρότερο – Μονόδρομος η παράταση μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων

Δεδομένη θεωρείται πλέον η παράταση του lockdown μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων την Τρίτη τα οποία ξεπέρασαν τα 2.000 με παραπάνω από τα μισά να εντοπίζονται στην Αττική ανατρέποντας τα σενάρια για χαλάρωση των μέτρων.

Οι αποδεδειγμένοι επαναλαμβανόμενοι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης, αφού ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, το σκληρό lockdown, με κλειστά σχολεία, καταστήματα και περιορισμό μετακινήσεων είναι γεγονός, οδηγούν όπως φαίνεται τη χώρα από το κακό στο χειρότερο. 

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση στο ΣΚΑΙ του καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης ο οποίος επιμένει στην εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες. «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης. Ειδικότερα ο καθηγητής προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού το λεγόμενο click in shop.

Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι και θα δώσουν τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως, λιανεμπόριο και σχολεία είναι ο πρώτος στόχος του ανοίγματος για την κυβέρνηση, αλλά, με βάση τα τωρινά κρούσματα, ειδικά το άνοιγμα το λιανεμπορίου παίρνει νέα παράταση. 

Συναγερμός για ιδιωτικές κλινικές και έναν οίκους ευγηρίας.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και τις συρροές σε ιδιωτικές κλινικές και έναν οίκο ευγηρίας. Συγκεκριμένα, Σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά επιβεβαιώθηκαν δεκάδες κρούσματα – τουλάχιστον 70 περιστατικά σε ασθενείς και εργαζόμενους. Η συρροή στην ιδιωτική κλινική έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την περασμένη εβδομάδα. Συρροή κρουσμάτων σε ασθενείς καταγράφηκε και στο θεραπευτήριο Αθηνών στην Κυψέλη, όπως επίσης και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Γέρακα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter