Lockdown: Νέα παράταση ζητούν οι λοιμωξιολόγοι – Σε «ασφυκτική» κατάσταση το ΕΣΥ

Lockdown: Νέα παράταση ζητούν οι λοιμωξιολόγοι – Σε «ασφυκτική» κατάσταση το ΕΣΥ

Όλα δείχνουν πως κινούμαστε προς νέα παράταση του ολικού lockdown στην Αττική, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους λοιμωξιολόγους το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα τα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει αυξηθεί δραματικά.

Λόγω αυτής της εξέλιξης, τα νοσοκομεία της Αττικής δεν θα δέχονται νέα περιστατικά κορονοϊού, πέρα από τα πολύ σοβαρά από κοντινούς νομούς, όπως πχ τη Χαλκίδα ή την Κόρινθο. 

Για τον λόγο αυτό, αυξάνονται οι φωνές των ειδικών που κάνουν λόγο για ανάγκη παράτασης των μέτρων κατά μία εβδομάδα, ενώ άλλοι προκρίνουν δύο εβδομάδες.  

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εμφανίστηκε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί παράταση μιας εβδομάδας το lockdown. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε», τόνισε και υπογράμμισε ότι η απόδοση των μέτρων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο είναι στο 45%.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και για τους τρόπους διαχείρισής της. Μάλιστα, πρότεινε ένα ολικό lockdown δύο εβδομάδων, ώστε να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές να σωθεί κάτι από την οικονομία και να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter