Lockdown: Προς νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων – Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ

Lockdown: Προς νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων – Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο, όλα συντείνουν στο ότι οδεύουμε σε μία ακόμα παράταση των περιοριστικών μέτρων. Τα κρούσματα του κορονοϊού δεν πέφτουν καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν πάνω από 2.500 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία προκαλούν ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ. Συνεπώς, θεωρείται σχεδόν δεδομένη η παράταση του lockdown…

Παρά τα συνεχή περιοριστικά μέτρα, η υγειονομική εικόνα δεν είναι η αναμενόμενη, η κόπωση τόσο στο υγειονομικό προσωπικό που δοκιμάζεται όσο και στους πολίτες, είναι μεγάλη. Υπό αυτό το πρίσμα, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Νέο «καμπανάκι»: 2.570 νέα κρούσματα κορονοϊού – 51 νεκροί – 506 στις ΜΕΘ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που την Τετάρτη είπε: «Εάν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει 200 κλίνες, βλέπετε ότι κάθε μέρα τις τελευταίες ημέρες σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» και πρόσθεσε ότι «η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει στα όριά της».

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές ασθενών με Covid χθες έφτασαν τις 501 σε ένα μόνο 24ωρο ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 506 με τους 325 από αυτούς να νοσηλεύονται μόνο στα νοσοκομεία της Αττικής. 

Στο «μικροσκόπιο» και άλλες περιοχές

Ωστόσο, εκτός της Αττικής, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της χώρας με αυξημένη επιβάρυνση. Συγκεκριμένα, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ανησυχία καθώς καταγράφεται αύξηση μεγαλύτερη του 200% του ιικού φορτίου στα λύματα μέσα σε μία βδομάδα.

Την ίδια ώρα στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί: Ηράκλειο, Βόλος, Χαλκιδική, Σέρρες, Λάρισα αλλά και Ιωάννινα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter