Lockdown: Πρώτη εργάσιμη ημέρα – Πώς θα γίνεται η μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και εργασία

Lockdown: Πρώτη εργάσιμη ημέρα – Πώς θα γίνεται η μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και εργασία

Πρώτη εργάσιμη ημέρα σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, μετά την κήρυξη του δεύτερου lockdown με τα νέα περιοριστικά μέτρα να έχουν τεθεί σε ισχύ σε όλη τη χώρα. 

Πέρα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που μπαίνουν σε διαδικασία τηλεεκπαίδευσης ως τις 30 Νοεμβρίου και οι μαθητές θα περνούν πλέον αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους, αν συνυπολογιστούν και τα πιθανά τηλεμαθήματα σε φροντιστήρια, αλλαγές έρχονται και για τους Δημόσιους υπαλλήλους αναφορικά με το ωράριό τους.

 Συγκεκριμένα, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή αποκλειστικά με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Για τους υπαλλήλους ισχύει το 50% της τηλεργασίας, ενώ γι’ αυτούς που απαιτείται φυσική παρουσία, αυτή θα γίνεται σε τρεις βάρδιες: 07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00 και 09.00 – 17:00. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στον χώρο εργασίας, όπως και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου.

Για όσους εργαζόμενους έχουν παιδιά στο γυμνάσιο, έχουν δικαίωμα εναλλακτικού ωραρίου ή μειωμένης βάρδιας κατά 25%. Ακόμη, μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού. Όσοι ανήκουν ή έχουν παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα δουλεύουν με τηλεργασία όπου είναι εφικτό. Τα μέτρα αυτά δεν ισχύουν για τους γονείς μαθητών του Λυκείου, καθώς κρίθηκε ότι είναι σε θέση να παραμείνουν μόνα τους στο σπίτι.

Τι ισχύει για την μετάβαση στην εργασία

Όσον αφορά την μεταφορά ενήλικα στον χώρο εργασίας του επιτρέπεται να γίνει εφ’ όσον είναι δύο άτομα, το άτομο που μεταφέρει τον εργαζόμενο θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033, αλλά η επιχείρηση θα πρέπει να χορηγήσει βεβαίωση και στον ίδιο για την μεταφορά του/της υπαλλήλου του.

Ο ίδιος ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει την βεβαίωση τύπου Α΄ συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη με φυσική σφραγίδα αυτού ή Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Μετακίνηση δια του αέρος 

Επίσης, όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια από σήμερα επιτρέπεται η αεροπορική μετάβαση εκτός νομού, μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, για επιστροφή στην μόνιμη κατοικία ή για λόγους υγείας, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση που θα περιγράφει τον λόγο της μετακίνησής τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter