Lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις για ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων – Τι εξετάζεται

Lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις για ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων – Τι εξετάζεται

Τη στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού πλήττει βάναυσα και την Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες.

Παρά το γεγονός πως τα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν και συνεχίζονται αδιάκοπα από τον περασμένο Νοέμβριο, το ΕΣΥ «ασφυκτιά» με το νοσηλευτικό προσωπικό να έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση και τις ΜΕΘ να είναι είδος προς εξαφάνιση, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί άμεσα χαλάρωση των μέτρων, με άρση ορισμένων περιορισμών. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο έως τη στιγμή που θα ανακοινωθούν επισήμως.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όπου θα εξετάσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα και εν τέλει θα εισηγηθούν. Στο μεταξύ, η πίεση στο ΕΣΥ, αυξάνεται συνεχώς με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ενώ ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι μεγάλος.

Τα σενάρια

Συγκεκριμένα, μετά την κριτική που δέχτηκε ακόμα και από χείλη ειδικών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξετάζει να μετατεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και να ξεκινά δύο ώρες αργότερα, ήτοι στις 9 το βράδυ και όχι στις 7 που ισχύει σήμερα.

Ακόμα, άλλη μία αλλαγή, που θεωρείται πιθανή είναι η χρήση του 6 στα SMS στο 13033 το οποίο τώρα αφορά μόνο μετακινήσεις που γίνονται πεζή. Στο βασικό σενάριο, λοιπόν, είναι πιθανόν να επιτραπεί στους πολίτες να μετακινούνται και σε άλλες περιοχές εκτός οικείου δήμου τους προκειμένου να αθληθούν.

Παράλληλα, από Δευτέρα 22 Μαρτίου είναι πιθανόν να δούμε και μία επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας καθώς συζητείται να επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής μιας και όπως φαίνεται δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την οικονομία.

Όσον αφορά το υπόλοιπο λιανεμπόριο, αν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης ζητάει επίμονα το άνοιγμα των καταστημάτων εντός του Μαρτίου, δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. Ακόμα όμως κι αν συμβεί αυτό στις 29 Μαρτίου, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται όπως φαίνεται με τη χρήση του 13032.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter