Lockdown στη Γαλλία από τα ξημερώματα της Παρασκευής

Lockdown στη Γαλλία από τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ξανά σε καραντίνα η Γαλλία έως την 1η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε τον Εμανουέλ Μακρόν στο να πάρει απόφαση για την επιβολή γενικού lockdown στη χώρα από την Παρασκευή, έχοντας συμβουλευτεί την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της χώρας, αλλά και συζητήσει με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ανέφερε στο διάγγελμά του.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία (πλην των Πανεπιστημίων), τα εργοστάσια, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα γηροκομεία, ωστόσο όπως σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος θα επιστρέψει η μετακίνηση μέσω αίτησης την οποία οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν για να μετακινούνται χωρίς επιπτώσεις.

Παράλληλα, από την Παρασκευή θα κλείσουν τα μπάρ και τα εστιατόρια.

Το νέο lockdown θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, με τα δεδομένα να εξετάζονται ανά δεκαπενθήμερο. Κλείνοντας το διάγγελμά του, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι το δεύτερο κύμα της Covid-19 είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο.

«Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Μπορούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας μόνο εάν μείνουμε ενωμένοι. Στηρίζομαι στον κάθε έναν από εσάς. Θα είμαι εκεί, θα είμαστε εκεί και θα προχωρήσουμε μαζί», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Πάνω από 35.000 κρούσματα και 200 θανάτοι στη χώρα

Η Γαλλία κατέγραψε 244 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 35.785, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Βάσει των στοιχείων των υγειονομικών αρχών, η Γαλλία κατέγραψε 36.437 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο να ανέχεται πλέον σε 1.235.132.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter