Lockdown: Τι επιτρέπεται και τι… απαγορεύεται στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Lockdown: Τι επιτρέπεται και τι… απαγορεύεται στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το τριήμερο που ξεκινά από σήμερα αποτελεί άλλο ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αφού η Καθαρά Δευτέρα και οι ημέρες χαλάρωσης που έρχονται θα φέρουν πολύ κόσμο πιο κοντά και πιθανώς οι κοινωνικές επαφές θα αυξηθούν, με το όποιο ρίσκο μετάδοσης του ιού. 

Παρά τις όποιες σκέψεις υπήρξαν για έκτακτα μέτρα, όπως λουκέτο σε πάρκα, τελικώς στην κυβέρνηση το σκέφτηκαν πιο… ψύχραιμα μετά και τις τελευταίες μεγάλες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του κόσμου με τα όσα ανδραγαθήματα έκανε η Αστυνομία σε πάρκα και πλατείες, και εν τέλει θα ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα που ισχύουν και τις υπόλοιπες ημέρες. 

Επίσης οι πολίτες θα μπορούν να πετάξουν χαρταετό εφόσον το επιθυμούν αρκεί να τηρούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Αναλυτικά τι θα ισχύσει το τριήμερο:

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Επομένως το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, ωστόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω του μητροπολιτικού τους χαρακτήρα θα ξεκινά από τις 21:00.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter