Λογαριασμοί: Θα μιλάνε την ίδια γλώσσα – Για να ξέρουμε τι πληρώνουμε και να επιλέγουμε παρόχους

Λογαριασμοί: Θα μιλάνε την ίδια γλώσσα – Για να ξέρουμε τι πληρώνουμε και να επιλέγουμε παρόχους

Κάλιο αργά παρά πότε! Επιτέλους να μπει μια τάξη και να ξέρει ο καταναλωτής, τι πληρώνει, τι καλείται να πληρώσει και να μπορεί να συγκρίνει δεδομένα άσχετα με τον πάροχο για την υπηρεσία που επιλέγει!

Ξεκίνησε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2014/93 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του συμβούλιου της 23ης Ιουλίου 2014 για την συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών.

Πρόκειται για υπηρεσίες που παρέχονται παράλληλα με το καθιερωμένο τραπεζικό σύστημα, εντός και εκτός των δικτύων του, και η Οδηγία θεσπίζει ενιαίους κανόνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαφάνεια στη συγκρισιμότητα των τελών που χρεώνονται οι καταναλωτές. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει δυσκολίες που προκύπτουν κατά τις αλλαγές λογαριασμών πληρωμών, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στον τομέα των λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών.

Στόχος των διατάξεων, είναι οι καταναλωτές να μπορούν να κατανοούν τα τέλη, συγκρίνοντας προσφορές από διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και να είναι σε θέση να αποφασίζουν με πλήρη επίγνωση ποιοι λογαριασμοί προσαρμόζονται καλύτερα στις ανάγκες τους, ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός είπε επίσης, ότι με την εφαρμογή της Οδηγίας θα γίνει ευκολότερο να αλλάξει ο καταναλωτής τον πάροχο, αν το επιθυμεί, και θα διευκολυνθεί η είσοδος και άλλων παρόχων στην ελληνική αγορά, γεγονός που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και τις επιλογές του καταναλωτή. Παράλληλα αναμένεται να διευκολυνθεί το διασυνοριακό άνοιγμα λογαριασμού πληρωμών για καταναλωτές εντός της ΕΕ και να αποφευχθούν οι διακρίσεις στους καταναλωτές με βάση τον τόπο διαμονής τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter