Λογαριασμοί ρεύματος: «Ασπιρίνες» οι επιδοτήσεις μπροστά στις αυξήσεις – φωτιά

Λογαριασμοί ρεύματος: «Ασπιρίνες» οι επιδοτήσεις μπροστά στις αυξήσεις – φωτιά

Στα 2,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα θα διαμορφωθεί η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ενίσχυση θα είναι αυξημένη σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, η εν λόγω επιδότηση δεν αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που στενάζουν από το κύμα ακρίβειας, καθώς δεν δύναται να λειτουργήσει ως «φραγμός» στις αυξήσεις – φωτιά που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους για τον ερχόμενο μήνα.

Ενδεικτικό των αυξήσεων είναι ότι σε μία περίπτωση, η άνοδος της τιμής της κιλοβατώρας φτάνει και το 88%, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των παρόχων.

Διαβάστε επίσης: Aυξήσεις – φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι ισχύει για τον Νοέμβριο

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.
  • Για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter