Λογαριασμοί ρεύματος: Η ΡΑΕ σιωπά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιδρά

Λογαριασμοί ρεύματος: Η ΡΑΕ σιωπά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιδρά

Ένοχη σιωπή… Βροντώδης ενοχή… Από το Σάββατο το βράδυ που το Documento αναρτήθηκε στα περίπτερα, υπάρχει ένα δεδομένο! Υπάρχει και άλλος δρόμος να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος που πνίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα υπάρχει προς τούτο τόσο κοινοτική «οδηγία» όσο και σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)… Ο, πέραν πάσης αμφιβολίας και εν τοις πράγμασι εντεταλμένος συμφερόντων, Κ. Μητσοτάκης, έχει απορρίψει τόσο την εισήγηση της ΡΑΕ, όσο και την «οδηγία» της Κομισιόν! Εμμένει να υποστηρίζει την αισχροκέρδεια των ολίγων!

Η αποκάλυψη αυτή, όπως ήταν φυσικό,  επέφερε «χείμαρρο» αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Η οργή των καθημαγμένων πολιτών από τις επιλογές των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη βρήκε τρόπο να εκφραστεί. Το «επικοινωνιακό κουκούλι» του για όλα η εισβολή στην Ουκρανία και οι πρωθύστεροι του πολέμου γεωοικονομικοί «εκβιασμοί» των Ρώσων έχει σπάσει! Το Facebook και το twitter βοα!!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του Ν. Ηλιόπουλου αντέδρασε άμεσα!

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια» ήταν το καταστάλαγμα των όσων ανέφερε. Τη σκυτάλη έλαβε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλ. Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για «Επιδοτήσεις με αλώβητο τον μηχανισμό αισχροκέρδειας, είναι επιδότηση της αισχροκέρδειας».

Ενοχη σιωπή

Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αντιδρά. Ούτε ο ίδιος, ούτε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, έχουν κάτι να μας πουν! Ακόμη και ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης δεν έχει ξεσηκώσει τα τηλεοπτικά πάνελ με τις τσιρίδες του! Σιώπη… Ολοι οι κυβερνητικοί σιωπούν, περιμένουν να περάσει η μπόρα! Η σιωπή όμως, από τον καιρό του Αποστόλου Παύλου είναι αποδοχή! Αποδέχονται το έγκλημα και απλώς αναμένουν να υπάρξει λήθη δια της αποσιώπησης των εγκλημάτων τους εις βάρος της κοινωνίας! Αναμένουν από τα συστημικά ΜΜΕ που πλέον τρέφονται πάλι με κρατική διαφήμιση συνολικού ύψους 24 εκ ευρώ να «θάψουν» το θέμα! Η οργή του πολίτη αναμένεται να τους κάψει! Δεν μπορεί για το χατήρι 4 εταιρειών να καίγεται στο «ηλεκτρικό το εξώτερο» ολόκληρη η κοινωνία. Για τους «γδάρτες»  του εισοδήματος των ελλήνων  Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, αυτό είναι το ορθό! Το ίδιο ισχύει για τους υπουργούς που έχουν οριστεί. Είναι οι μαριονέτες του εντεταλμένου συμφερόντων, Κ. Μητσοτάκη…

Βροντώδης ενοχή

Από την άλλη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθ. Δαγούμας. Προφανώς δεν σιωπά…

Έχει συγκρουστεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γ. Στάσση, που επιμένει να «βουτάει» βαθιά στην τσέπη του καταναλωτή  το χέρι. Έχει ατύπως ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τον άλλο δρόμο μείωσης των λογαριασμών ρεύματος με επιστροφή κερδών των παρόχων στους καταναλωτές. Τον περιέγραψε, αυτόν το δρόμο,  προσφάτως σε κλειστό συνέδριο για το «δίκαιο της ενέργειας» που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου, η «Νομική Βιβλιοθήκη»!

Το είχε αναφέρει σε συνέτνευξη τύπου στις 25 Ιανουαρίου 2022, όταν είχε περιγράψει την αισχροκέρδεια στην αγορά εξισορρόπησης ζητώντας και τότε επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές. Τότε, όπως και τώρα ο Κ.Μητσοτάκης επέλεξε το ρόλο του εντεταλμένου συμφερόντων και δεν παρενέβη υπερ της κοινωνίας, προτίμησε να εγκληματήσει προασπιζόμενος τα συμφέροντα του καρτέλ του φυσικού αερίου!

Ο κ. Δαγούμας είναι άνθρωπος που τελείωσε δημόσιο σχολείο και ανελίχθηκε μέσα από τις δημόσιες πανεπιστημιακές δομές της χώρας. Δεν χρειάζεται να πλαστογραφήσει πανεπιστημιακούς τίτλους (τι λέτε κύριε Στάσση επ’ αυτού;)

Ως εκ τούτου μπορεί να περιγραφεί ως αληθινός και ουχί ψεύτικος άριστος! Διοικεί όμως μία ανεξάρτητη αρχή! Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ξευτιλίζει τον όρο «ανεξάρτητη» και να γίνεται μέρος του προβλήματος! Το D προσπαθεί ήδη από την Παρασκευή να τον εντοπίσει και να λάβει την τοποθέτηση του! Εκείνος το αποφεύγει. Γίνεται συνένοχος του εγκλήματος αποσιώπησης της πραγματικότητας και του ποιος ευθύνεται για τους λογαριασμούς ρεύματος που σκοτώνουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Υπερασπίζεται, αυτός ο πρόεδρος της ανεξάρτητης (όπως ορίζεται στο συστατικό της νόμο) ΡΑΕ, τους εγκληματίες Μητσοτάκη-Χατζηδάκη. Εδώ εισέρχεται η «βροντώδης ενοχή», όρος που στο Αστικό Δίκαιο της χώρας ορίζεται ως «αξίωση προς παροχή»! Ακριβώς επειδή δεν ηγείται μιας εταιρείας του. Ακριβώς επειδή ορίστηκε σε μία ανεξάρτητη Δημόσια αρχή, έχει υποχρέωση να παρέχει την ενημέρωση όταν του ζητείται αο επαγγελματίες δημοσιογράφους!

Είναι σαφές ότι η λειτουργία της ΡΑΕ διέπεται από τους νόμους της χώρας. Στην κορυφή της δικαιικής μας πυραμίδας, μετά το Σύνταγμα υπάρχει ο Αστικός Κώδικας.

Είναι σαφές ότι είναι η κορωνίδα ολόκληρου του δικαίου μας πλην του ποινικού, και υπεισέρχεται σε όλους τους τομείς δικαίου, ακόμη και του Δημοσίου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter