Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο – Τι ισχύει για όσους δεν επέλεξαν… χρώμα

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο – Τι ισχύει για όσους δεν επέλεξαν… χρώμα

Νέα δεδομένα ισχύουν από την Πρωτοχρονιά όσον αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος. Το 2024 έφερε τα χρωματιστά τιμολόγια, τα οποία έχουν αντίστοιχα προγράμματα τιμολόγησης (μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο).

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές Ιανουαρίου για το πράσινο τιμολόγιο. Η τιμή πράσινης κιλοβατώρας της ΔΕΗ κυμαίνεται στα 13,6 λεπτά.

Αναλυτικά;

  • Protergia: 14,26 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Elpedison: 17,06 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Ήρων: 14,052 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Φυσικό Αέριο Ελλάδος: 14,265 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • NRG: 14,1 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Volterra: 14,3945 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Zenith: 16,947 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Προηγήθηκε η ΔΕΗ η οποία ανακοίνωσε χρεώσεις 13,635 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα, 14,595 σεντς για υψηλότερη κατανάλωση και 11,155 σεντς για το νυχτερινό τιμολόγιο.

Οι τιμές όλων των προμηθευτών θα αναρτηθούν συγκεντρωτικά στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Στο πράσινο οι αναποφάσιστοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι καταναλωτές δεν επέλεξαν πρόγραμμα μέχρι την αλλαγή του έτους, μεταφέρθηκαν αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι το πράσινο τιμολόγιο αφορά την κυμαινόμενη τιμή κιλοβατώρας. Η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας θα ανακοινώνεται την πρώτη ημέρα κάθε μηνα.

Το μπλε έχει σταθερή τιμή κιλοβατώρας και παγίου για όλη την περίοδο ισχύος του συμβολαίου, διαρκείας ενός ή δύο ετών.

Στο πορτοκαλί τιμολόγιο η τιμή είναι μεταβαλλόμενη και προαπαιτείται έξυπνος μετρητής. Όσον αφορά το κίτρινο η τιμή είναι εξίσου μεταβαλλόμενη, ανάλογα με τη διακύμανση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσοι καταναλωτές θέλουν να αλλάξουν τη σύμβασή τους, μπορούν να επιστρέψουν στην προηγούμενη έως τις 31 Ιανουαρίου, επιλέγοντας οποιοδήποτε είδους τιμολογίου ή προμηθευτή μέσω νέας σύμβασης. Η μετάβαση, όπως και η αλλαγή προμηθευτή είναι ελεύθερη χωρίς αποζημίωση. Εξαιρούνται όσοι έχουν συμβάσεις σταθερής τιμής (μπλε τιμολόγιο), με την αποχώρηση να γίνεται με καταβολή αποζημίωσης για πρόωρη λήξη της σύμβασης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter