Λογαριασμός στο Twitter «μάντεψε» Brexit, εκλογή Τραμπ και εγκυμοσύνη Beyonce

Λογαριασμός στο Twitter «μάντεψε» Brexit, εκλογή Τραμπ και εγκυμοσύνη Beyonce

Λέγεται @BeyonceFan666 κι είναι ένας λογαριασμός στο Twitter που πολλοί θεωρούν ότι διαθέτει «μεταφυσικό χάρισμα», αφού είχε προβλέψει, πριν καν συμβούν, το Brexit, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και την εγκυμοσύνη της δημοφιλούς τραγουδίστριας Beyonce.

Tweets που φαίνεται να προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα γίνονται ολοένα και πιο συχνά, προκαλώντας αναστάτωση στην κοινότητα χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, ένας νεαρός είχε προβλέψει με ακρίβεια, ότι ο τραγουδιστής Κάνι Γουέστ και η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν θα ονόμαζαν το παιδί τους Σέιντ. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα tweets αποτελούν ένα εύστοχο τρικ, που σκοπό έχει να ξεγελάσει τους χρήστες και να προκαλέσει τις εντυπώσεις.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, αυτό που τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή των χρηστών του Twitter σχετικά με τον λογαριασμό @BeyonceFan666, ήταν το γεγονός ότι προέβλεψε με ακρίβεια διάφορα γεγονότα. Ειδικότερα, στις 14 Ιουνίου είχε αναρτηθεί από τον λογαριασμό, «Δυστυχώς νέος πρόεδρος θα εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ», μήνες δηλαδή πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Επίσης, είχε προβλέψει το Brexit και το ποσοστό των πολιτών που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Πιθανόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να αναρτήσει πολλές διαφορετικές πιθανότητες για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, προτού αυτό συμβεί και να διαγράψει αυτές που τελικά δεν στέκουν.

Θα ήταν πολύ εύκολο να προβλέψει κανείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας ή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αφού στην ουσία υπάρχουν δύο μόνο επιλογές. Ωστόσο, το να προβλέψει κανείς ότι η Beyonce είναι έγκυος με δίδυμα, το ακριβές ποσοστό του δημοψηφίσματος ή το πότε θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της Lady Gaga είναι πιο περίπλοκη διαδικασία, αλλά όχι εντελώς αδύνατη. Απλά ο χρήστης θα πρέπει να στείλει περισσότερα tweets.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποκαλυφθεί η διαδικασία την οποία χρησιμοποιούν αυτοί οι «μαντικοί» λογαριασμοί για να κάνουν τις προβλέψεις τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει και στην περίπτωση του @BeyonceFan666. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, η υπόθεση αυτή παραμένει μυστήριο, ωστόσο οι δημοσιογράφοι της έχουν δεσμευτεί να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter