«Λόγια του αέρα» και μικροπολιτική Μητσοτάκη ενώπιον της Μέρκελ

«Λόγια του αέρα» και μικροπολιτική Μητσοτάκη ενώπιον της Μέρκελ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ως προσωπικό πλυντήριο αλλά και της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής μπροστά στην ελληνική κρίση αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας, στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την θέση που κατείχε εδώ και 16 χρόνια.

Με αβροφροσύνες, με fake news και με έμμεση επίθεση στους αντιπάλους του από την αρχή των μνημονίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο της καγκελαρίου, λέγοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος διένυσε «μια διαδρομή 16 ετών στην ηγεσία της Γερμανίας» που «Ξεπερνά του Αντενάουερ και αγγίζει αυτή του Χέλμουτ Κολ».

«Ως ο 8ος Έλληνας πρωθυπουργός που συναντά την αγαπητή ‘Ανγκελα μπορώ να αποτολμήσω σύντομη ανασκόπηση» συνέχισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Να μιλήσω για τη δική της σφραγίδα και να μιλήσω για τη σημερινή Ελλάδα που είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε τελευταία 10ετία. Δεν είναι εστία ελλειμμάτων. Είναι σύγχρονο κράτος».

Είναι απορίας άξιο βέβαια πως με την οικονομία να χτυπάει κόκκινο παρά τα γεμάτα ταμεία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέκει το εγκώμιο της κυβέρνησής του παρουσιάζοντάς την ως δημιουργό ενός… «σύγχρονου κράτους» με τόσες αποτυχίες, νεποτισμό, απευθείας αναθέσεις και με την τάση να ελέγξει Μέσα Ενημέρωσης αλλά ακόμα και Δικαιοσύνη. Και όλα αυτά με το χρέος της χώρας να βρίσκεται στο 206% του ΑΕΠ και να ανεβαίνει συνέχεια!

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «Ευρώπη και Ελλάδα δοκιμάστηκαν από λάθος αποφάσεις που επέστρεψαν εναντίον τους μεταμφιεσμένες με λαϊκισμό και δημαγωγία».

Παραμένει άγνωστο βέβαια αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ως «λαϊκισμό» τις φωνές κατά των μνημονίων και τη αμφισβήτηση της γερμανικής πολιτικής του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ως δικό τους άνθρωπο στο Eurogroup.

«Και εσείς παραδεχτήκατε ότι ζητήσατε πολλά από τους Έλληνες» είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ακόμα ότι «Ευτυχώς ούτε η φτηνή λιτότητα, ούτε τα φτηνά εθνικά συνθήματα άντεξαν. Η κοινοτική αλληλεγγύη και ο αληθινός πατριωτισμός βγήκαν στο τέλος νικητής», σε μια προσπάθεια γενίκευσης, στοχοποίησης αντιπάλων και ξεπλύματος της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Η Α. Μέρκελ υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας. Άδικη κάποιες φορές, όμως καθοριστική όπως το 2015 όταν αρνήθηκε τον εξωστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Σακελλαροπούλου προς Μέρκελ: Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter