Λογιστής εξαπατούσε ηλικιωμένο με νοητική στέρηση και συνελήφθη

Λογιστής εξαπατούσε ηλικιωμένο με νοητική στέρηση και συνελήφθη

Ένας 59χρονος λογιστής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία, σε βάρος 85χρονου που στερείτο νοητικής ικανότητας, αλλά κατείχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και σημαντικές τραπεζικές καταθέσεις.

Ο 59χρονος συνελήφθη μέσα σε τράπεζα τη στιγμή που παρελάμβανε επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, για την οποία είχε προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση. Σύμφωνα με αυτή, φαινόταν ότι τον εξουσιοδοτεί 85χρονος, του οποίου ήταν λογιστής, προκειμένου να παραλάβει το συγκεκριμένο ποσό για έξοδα νοσηλείας.

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, διαπιστώθηκε ότι ο 85χρονος είναι άτομο στερούμενο νοητικής ικανότητας, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις μεγάλου ύψους, καθώς και πλήθος ακινήτων στην ιδιοκτησία του.

Στην ίδια υπόθεση συγκατηγορούμενοι είναι άλλα πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο άνδρες, δικηγόρος 48 ετών ο ένας, αγνώστου ηλικίας ο άλλος και τρεις γυναίκες. Μία 67χρονη συμβολαιογράφος, μία 50χρονη και μία Ουκρανή 55 ετών.

Σημειώνεται, ότι οι συγκατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η 67χρονη είχε συντάξει, ως συμβολαιογράφος, ειδικό πληρεξούσιο, με το οποίο ο ηλικιωμένος εξουσιοδοτούσε τον 48χρονο, ως δικηγόρο του, προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου, ιδιοκτησίας της 50χρονης, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ. Σε όλες τις πράξεις συνόδευε τον ηλικιωμένο η 55χρονη Ουκρανή που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων στο όνομα του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων, καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter