Λόγκαν ο υποκριτής

Λόγκαν ο υποκριτής

Το βίντεο με το οποίο ο 22χρονος Αμερικανός vlogger (μπλόγκερ που αντί για κείμενο ανεβάζει καθημερινά ένα βίντεο) Λόγκαν Πολ επέστρεψε στο διαδίκτυο μετά από απουσία τριών εβδομάδων είναι σκέτη υποκρισία. 

Είχε προηγηθεί διεθνής κατακραυγή για ένα άθλιο βίντεο που έδειχνε τον Λόγκαν και κάτι χάπατα οπαδούς του να μπαίνουν στο «δάσος της αυτοκτονίας» («suicide forest») στους πρόποδες του ηφαιστείου Φούτζι στην Ιαπωνία. Εκεί αναπαύονται, κατά την ιαπωνική μυθολογία, τα πνεύματα των νεκρών. 

Εκεί ανακάλυψαν (τι απρόσμενο!) το πτώμα ενός αυτόχειρα, κρεμασμένο από ένα δέντρο. Χασκογελούσανε τα χάπατα, έβγαλε κι ένα τηλε-λογύδριο ο Λόγκαν, ανάθεμα το μυαλό του, είτε μιλούσε για το σύστημα καθαρισμού νερού στην πισίνα της έπαυλής του στην Καλιφόρνια, είτε για τον μακαρίτη, ένα και το αυτό. Μετά το κράξιμο κατέβασε το βίντεο, ζήτησε συγγνώμη και σκάρωσε ένα επτάλετο κιριλέ «ντοκιμαντέρ για την αυτοκτονία», τύφλα να ‘χει το BBC. Τι συνεντεύξεις ειδικών, τι γραφικά, τι μουσική υπόκρουση. 

Ξαναζητάει ταπεινά συγγνώμη που ασχολήθηκε με κάτι που δεν ήξερε. Τώρα θα δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια, ο φιλάνθρωπος, σε οργανώσεις αρωγής ατόμων με αυτοκτονικό σύνδρομο. Διαχείριση κρίσεων για να μην απαξιωθεί το ανερχόμενο ψυχαγωγικό προϊόν της διαδικτυακής εποχής: ο δημοφιλής youtuber. Η μηχανή που όλα τα αλέθει. «Εγώ θα γίνω ο μεγαλύτερος διασκεδαστής στον πλανήτη! Και ηθοποιός και μπίζνεσμαν!» κραύγαζε επηρμένος στα τέλη του 2017 ο Λόγκαν Πολ με τα 15 εκατομμύρια ακόλουθους. Φορούσε το «δικό του» μπλουζάκι, πάρε κι εσύ. 

Το youtube καταδίκασε χλιαρά την σκύλευση. Δεν έκανε τίποτα άλλο. Το οικονομικό του μοντέλο στηρίζεται σε παλιάτσους σαν τον Λόγκαν τον υποκριτή. Αν, ο μη γένοιτο, αυτός γκρεμοτσακιστεί οι διάδοχοι θα ξεφυτρώσουν σαν τα κεφάλια του τέρατος στη Λέρνα Αργολίδος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter