Λογόκριναν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο γιατί μίλησε κατά του Τραμπ: «Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό;»

Λογόκριναν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο γιατί μίλησε κατά του Τραμπ: «Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό;»

«Η αρχή της ομιλίας μου μονταρίστηκε, κόπηκε και δεν το ήξερα… » αυτά ήταν τα λόγια της ομιλίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που έβαλε φωτιά στα  Gotham Awards, το βράδυ της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κλήθηκε να παρουσιάσει το τιμητικό βραβείο για την ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon».

Ο διάσημος ηθοποιός ενώ είχε ξεκινήσει να διαβάζει την ομιλία του συνειδητοποίησε πως το κείμενο ήταν διαφορετικό από το αρχικό με αποτέλεσμα να αρχίσει να μπερδεύει τα λόγια του.

Η παραγωγή, χωρίς να ενημερώσει τον ηθοποιό, λογόκρινε επικριτικά σχόλια που αφορούσαν τον Ντόναλντ Ντραμπ και τα ψέματα που έχει πει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σχετικά με ιστορικά γεγονότα.

Μόλις ολοκληρώθηκε το βίντεο που προβάλλονταν ο ηθοποιός πήρε το κινητό του και ξεκίνησε να διαβάζει από εκεί τον λόγο που είχε γράψει.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανέφερε πως ο Τραμπ έχει πει περισσότερες από  30.000 φορές ψέματα στον αμερικανικό λαό και πως ποια δεν μπορεί να «κρύψει τη ψυχή του».

Το ίδιο επικριτικός υπήρξε και για τον τρόπο που η ιστορία έχει φερθεί στου αδύναμους κάνοντας λόγο για «σκλάβους» και «τσαρλατάνους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του δεν ευχαρίστησε τους διοργανωτές των Βραβείων Gotham και την Apple, η οποία έκανε το «Killers of the Flower Moon» δηλώνοντας «δεν θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό που έκαναν. Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό;»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Variety (@variety)


Αναλυτικά ο λόγος του:

«Η αρχή της ομιλίας μου άλλαξε, αφαιρέθηκε. Δεν το ήξερα. Η ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και τα γεγονότα αντικαθίστανται από εναλλακτικά γεγονότα και κινούνται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμια.

Στη Φλόριντα, οι νέοι μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το προσωπικό τους όφελος. Η βιομηχανία του θεάματος δεν έχει ανοσία. Ο Τζον Γουέιν, είπε τη διάσημη φράση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: “Δεν αισθάνομαι ότι κάναμε λάθος που τους αφαιρέσαμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρειάζονταν νέα γη και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους”.

Το ψέμα έχει γίνει απλώς ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο των τσαρλατάνων. Ο πρώην πρόεδρος μας είπε ψέματα περισσότερες από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του. Και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία του. Αλλά με όλα του τα ψέματα, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του.

Επιτίθεται στους αδύναμους, καταστρέφει τα δώρα της φύσης και δείχνει ασέβεια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το “Ποκαχόντας” ως προσβολή».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter