Λογοκρισία στην ΕΕ: Απαγόρευσαν τη μετάδοση δύο κρατικών ρωσικών ΜΜΕ

Λογοκρισία στην ΕΕ: Απαγόρευσαν τη μετάδοση δύο κρατικών ρωσικών ΜΜΕ

Αδιανόητα γεγονότα διαδραματίζονται στην Γηραιά Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες. Εκτός από την απόλυτη τραγωδία και τον παραλογισμό του πολέμου στην Ουκρανία με τους εκατοντάδες νεκρούς, τις τεράστιες υλικές καταστροφές και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, βιώνουμε και ένα τρομακτικό πόλεμο προπαγάνδας που όπως πάντα πάει χέρι-χέρι με τη φίμωση και τη λογοκρισία της ενημέρωσης και της πληροφόρησης.

Οπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν, προκειμένου να πλήξουν «τη μηχανή προπαγάνδας» της Μόσχας στην ΕΕ αποφάσισαν να απαγορεύουν την ελεύθερη μετάδοση δύο κρατικών ρωσικών ΜΜΕ! «Σε ένα άλλο πρωτόγνωρο βήμα, θα απαγορεύσουμε στην ΕΕ τη μηχανή των ΜΜΕ του Κρεμλίνου. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik καθώς και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν και να δούμε διχασμό στην Ένωσή μας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Δυστυχώς η ΕΕ σπεύδει ταχέως να συναγωνιστεί σε πρακτικές λογοκρισίας τη ρωσική ρυθμιστική αρχή που χθες έδωσε εντολή στα μέσα ενημέρωσης της χώρας να απαλείψουν από το περιεχόμενό τους κάθε αναφορά σε αμάχους που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία καθώς και τους όρους “εισβολή”, “επίθεση” ή “κήρυξη πολέμου”.

“Υπογραμμίζουμε πως μόνο οι επίσημες ρωσικές πηγές διαθέτουν πραγματικές και αξιόπιστες πληροφορίες”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Roskomnadzor, καθώς η Μόσχα αποκαλεί επίσημα την επέμβασή της στην Ουκρανία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” με σκοπό τη “διατήρηση της ειρήνης”.
Τελικά μήπως με μια τέτοια ενέργεια η ΕΕ υιοθετεί πρακτικές τις οποίες υποτίθεται ότι καταγγέλλει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter