Λογοκρισία στο Internet, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Τα επικίνδυνα παιγνίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρόσχημα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων αναδεικνύει το HOTDOC σε ένα αφιέρωμα για την Οδηγία που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Μέσα από αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά και απόψεις ειδικών επιστημόνων, ακτινογραφούμε τα επικίνδυνα άρθρα της Οδηγίας που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εξηγούμε ενδελεχώς, πώς μέτρα που σε θεωρητικό επίπεδο φαντάζουν θετικά, αναμένεται να εφαρμοστούν μέσα από διαδικασίες που θα ελέγχονται από θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών του διαδικτύου, οι οποίες άσκησαν σφοδρό lobbying σε ευρωβουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν θετικά. Μέτρα που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θα οδηγήσουν σε προληπτική λογοκρισία και φίμωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.