Λογομάχησαν με… ποιήματα Τσίπρας και Καμμένος (Video)

Λογομάχησαν με… ποιήματα Τσίπρας και Καμμένος (Video)

Με… ποιήματα αντιπαρατέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, μετά την ομιλία Καμμένου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να απαντήσει χρησιμοποιώντας Καβάφη. Συγκεκριμένα… χάρισε στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, τον εξής στίχο από το ποίημα «Πόλις»: «Καινούργιους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί».

Δείτε επίσης: Δείτε Live στην ολομέλεια τη συζήτηση και την ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας: «Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος επέλεξε το ποίημα «Ματρόζος» του Γεωργίου Στρατήγη.

«Ήταν ένας μεγάλος ναύαρχος της επανάστασης που έδωσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα του 1821. Εδώ στην Αθήνα στο υπουργείο Ναυτικών ήταν υπουργός ο Κανάρης. Του έλεγαν του Ματρόζου να πας στο φίλο σου και βρες τον. Μπαίνει ο Ματρόζος στο καράβι, περνάει από την Ύδρα, φτάνει στο υπουργείο Ναυτικών. Και τότε στην είσοδο του υπουργείου, ρακένδυτος πια ζητά τον Ψαριανό τον υπουργό και του λέει θέλω να σε δω. Του λέει αυτός στην είσοδο δεν μπαίνουν ζητιάνο στο υπουργείο», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας μία σύντομη αναφορά για το ποίημα και κατέληξε μεταφέροντας τον εξής στίχο αυτούσιο:

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα», είπε με στόμφο και κατέληξε λέγοντας: «Να ‘στε καλά», είπε και έφυγε από την αίθουσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter