Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ζητούν αυτονομία από Ιταλία

Λομβαρδία-Βένετο: Δημοψήφισμα μέχρι τα... μεσάνυχτα για να ανέβει η συμμετοχή

Μέχρι τις δώδεκα ώρα Ελλάδας πρόκειται να παραμείνουν ανοικτά τα εκλογικά τμήματα στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, για να εκφράσουν οι κάτοικοι των δυο αυτών περιοχών, τη βούλησή τους επί του δημοψηφίσματος που ζητά περισσότερη αυτονομία. 

Μέχρι τις 7 το απόγευμα ώρα Ιταλίας, στην περιφέρεια Βένετο, η συμμετοχή είχε αγγίξει το 50,1% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, ενώ στη Λομβαρδία, την ίδια ώρα, με προσωρινά στοιχεία υπολογίσθηκε γύρω στο 30%.

Nα σημειωθεί ότι στο Βένετο, για να είναι έγκυρο το συμβουλευτικό αυτό δημοψήφισμα, πρέπει να προσέλθει στις κάλπες η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, ενώ στη Λομβαρδία δεν υπάρχει κατώτατο υποχρεωτικό όριο συμμετοχής. Αν όπως όλα δείχνουν υπερισχύσει το «ναι», οι δυο αυτές περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, θα ξεκινήσουν διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της Ρώμης για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν πολιτική και φορολογική αυτονομία.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.