Λονδίνο: 17 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί λόγω έλλειψης πυρασφάλειας – Στο φως οι παραλείψεις

Λονδίνο: 17 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί λόγω έλλειψης πυρασφάλειας – Στο φως οι παραλείψεις

Στους 17 ανέβασε τον αριθμό των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα στον πύργο διαμερισμάτων (Grenfell Tower) στο δυτικό Λονδίνο, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής που δήλωσε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Από τους τραυματίες οι 18 είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε τρομοκρατική ενέργεια σχετικά με την πυρκαγιά.

Στο σημείο της τραγωδίας η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετέβη σήμερα στο κτίριο κατοικιών του δυτικού Λονδίνου που καταστράφηκε χθες Τετάρτη από πυρκαγιά, όπως είπε ένας φωτογράφος του Reuters.

Φωτογραφία που τράβηξε ο Πίτερ Νίκολς δείχνει την Μέι να περπατάει μαζί με μια ομάδα πυροσβεστών και λίγο πιο κάτω ένα πυροσβεστικό όχημα.

Ήξεραν τα προβλήματα της πυρασφάλειας

Τα έγγραφα της ανακαίνισης ενός πύργου διαμερισμάτων στο Δυτικό Λονδίνο όπου τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά χθες, δεν αναφέρονται καθόλου σε ένα είδος προστατευτικού τείχους που θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε ανακαινίσεις ουρανοξυστών, σύμφωνα με ειδικούς ασφάλειας κτιρίων.

Η τοπική αρχή στην οποία ανήκει το κτίριο Grenfell Tower στο Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν είχαν τοποθετηθεί τείχη πυροπροστασίας στους περισσότερους ορόφους μεταξύ των θερμομονωτικών σανίδων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό του κτιρίου κατά την ανακαίνιση.

Η εταιρεία οικοδόμησης του κτιρίου, ο όμιλος Rydon, επίσης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ίδιο, δήλωσε όμως ότι η ανακαίνιση “ακολούθησε όλους τους υποχρεωτικούς κανονισμούς που αφορούν τη δόμηση, τις πυρκαγιές, και την υγεία και ασφάλεια” του οικοδομήματος και των κατοίκων.

Ο Πύργος Γκρένφελ, όπως ονομάζεται το κτίριο της δεκαετίας του ’70, αποτελείται από 24 ορόφους  και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε πέρσι. Με εξαίρεση μερικούς από τους χαμηλότερους ορόφους, ο πύργος τυλίχθηκε στις φλόγες σχεδόν ολόκληρος, παγιδεύοντας οικογένειες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ενώ η έρευνα για να εντοπιστούν έχει ήδη αρχίσει.

Στους δώδεκα έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών, ενώ οι πυροσβέστες διέσωσαν 65 ενοίκους του πύργου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί μέσα στον φλεγόμενο πύργο, ενώ μερικοί από αυτούς, πήδηξαν από τα παράθυρα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί μία πλήρης έρευνα τονίζοντας ότι: “εάν οι αρχές πρέπει να πάρουν κάποια μαθήματα, θα το πράξουν.”

Πηγές: BBC / The Guardian

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter