Λονδίνο: Δύο ακόμα συλλήψεις για την έκρηξη στο μετρό

Λονδίνο: Δύο ακόμα συλλήψεις για την έκρηξη στο μετρό

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στη νότια Ουαλία σχετικά με την βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας σε συρμό του μετρό στο δυτικό Λονδίνο ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συλληφθέντων που κρατούνται σε πέντε. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

Χθες το απόγευμα ένας 25χρονος συνελήφθη στο Νιούπορτ, ενώ δύο άλλοι–ένας 48χρονος και ένας 30χρονος–τέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί υπό κράτηση σε άλλη διεύθυνση της πόλης αυτής της Ουαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

“Εξακολουθεί να πρόκειται για μια έρευνα που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Έχει υπάρξει μεγάλη δραστηριότητα μετά την επίθεση της Παρασκευής”, δήλωσε ο διοικητής Ντιν Χέιντον, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της αστυνομίας του Λονδίνου.

“Εχουμε θέσει πέντε άνδρες υπό κράτηση και συνεχίζονται οι έρευνες σε τέσσερις διευθύνσεις. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες για να διακριβώσουν τα ακριβή γεγονότα πίσω από την επίθεση”.

Η αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη την Παρασκευή σε πρωινή ώρα αιχμής σε ένα βαγόνι γεμάτο κόσμο στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του υπόγειου του Λονδίνου. Ο συρμός τυλίχθηκε στις φλόγες παρότι όπως φάνηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη πλήρως.

Μετά το συμβάν οι αρχές αύξησαν το επίπεδο απειλής στη χώρα στο υψηλότερο, που σημαίνει ότι μια επίθεση θεωρείται αναμενόμενη, αλλά μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων το Σάββατο το μείωσαν εκ νέου.

Ενας 18χρονος συνελήφθη στον χώρο αναχωρήσεων στο λιμάνι του Ντόβερ το Σάββατο και ένας άλλος ύποπτος, 21 ετών, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο προάστιο Χάνσλοου του δυτικού Λονδίνου.

Αμφότεροι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνδέονται με μια κατοικία στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, μια πόλη λίγο έξω από το Λονδίνο, όπου η αστυνομία πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας έρευνα.

Το σπίτι ανήκει σε ένα ζευγάρι που έχει υιοθετήσει εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους και προσφυγόπουλα.

Ο επικεφαλής της τοπικής αρχής υποστήριξε ότι ο 18χρονος είναι ένας Ιρακινός, ο οποίος είχε φτάσει στη Βρετανία ως ορφανό.

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση παρότι τόσο βρετανοί όσο και αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του ισχυρισμού λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι κάποια γνωστή ένοπλη οργάνωση διέταξε ή οργάνωσε την επίθεση.

Αυτή ήταν η πέμπτη μεγάλη βομβιστική επίθεση, την οποία οι αρχές να χαρακτηρίζουν τρομοκρατική, στη Βρετανία αυτή τη χρονιά. Συνολικά 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις αυτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter