Λονδίνο: Ένα μπουκάλι ουίσκι 97 ετών σημείωσε νέο ρεκόρ πώλησης

Λονδίνο: Ένα μπουκάλι ουίσκι 97 ετών σημείωσε νέο ρεκόρ πώλησης

Μπήκε στο βαρέλι όταν υπήρχε ακόμα η Βρετανική Αυτοκρατορία και πριν το κραχ του 1929… ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan του 1926 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πώλησης. Πωλήθηκε για 2,1 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2019 για το πιο ακριβό αλκοολούχο ποτό που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1,5 εκατ. Αγγλικές λίρες, ανέφερε ο Guardian.

Ο επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s Τζόνι Φάουλ, δήλωσε στο AFP ότι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια σταγόνα από το συγκεκριμένο διάσημο ουίσκι λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία. «Δοκίμασα μια μικρή σταγόνα», είπε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο. «Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο».

Συμπλήρωσε ότι το ουίσκι πέρασε 60 χρόνια ωριμάζοντας σε σκούρα δρύινα βαρέλια σέρι γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο χρώμα. «Δεν είναι ουίσκι για να το πάρεις ελαφρά. Είναι ένα πλούσιο, πλούσιο δράμι, αλλά είναι απίστευτο».

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ με μόλις 40 φιάλες να έχουν εμφιαλωθεί το 1986. Ωστόσο, δεν διατέθηκαν στην αγορά αλλά αντιθέτως προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter