Λονδίνο: Με πλακάτ στους δρόμους κατά του Τραμπ (Photos)

Λονδίνο: Με πλακάτ στους δρόμους κατά του Τραμπ (Photos)

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με εκτίμηση αστυνομικής πηγής, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις ενάντια στα διατάγματα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών και προσφύγων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην οδό Γουάιτχολ, την κύρια λεωφόρο στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία και πραγματοποίησαν πορεία ως την Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία. «Όχι στον Ρατσισμό, Όχι στον Τραμπ», «Πετάξτε τον Τραμπ» (Dump Trump),«Είμαστε στο πλευρό των μουσουλμάνων», «Μην δίνετε χέρι βοήθειας σε φασίστες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγραφόντουσαν στα πλακάτ.

«Ας το φωνάξουμε δυνατά και καθαρά, πρόσφυγες είστε καλοδεχούμενοι εδώ», τραγουδούσε το πλήθος.

«Ντροπή στην Μέι», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους για την πρόσκληση που απηύθυνε στον Τραμπ η βρετανίδα πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Βρετανία. Πολλοί από τους διαδηλωτές επέκριναν την καθυστέρηση της πρωθυπουργού να καταγγείλει το διάταγμα Τραμπ.

Παράλληλα, στο 1,5 εκατομμύριο ανέρχονται οι βρετανοί που έχουν συνυπογράψει ένα αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, σε μια συγκέντρωση υπογραφών που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

«Βρίσκομαι εδώ για να διαδηλώσω ενάντια στον Τραμπ, ενάντια στις ιδέες του», τόνισε ο 19χρονος φοιτητής Νόα Ντέιβις. «Και η ιδέα να έχουμε ως χώρα μια καλή σχέση με εκείνον είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.

«Είμαι πραγματικά ενάντια να πραγματοποιήσει ο Τραμπ επίσκεψη αρχηγού κράτους στην χώρα», δήλωσε η 41χρονη Άνετ Κόνορς, εργαζόμενη στον κλάδο της πληροφορικής. «Η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για μια ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Πολλές ακόμη συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, ιδιαίτερα στο Μάντσεστερ και στο Εδιμβούργο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter