«Love Erdogan»: Οι… «αυθόρμητες» εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του «σουλτάνου» (Photos)

«Love Erdogan»: Οι… «αυθόρμητες» εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του «σουλτάνου» (Photos)

«Αγαπάμε Ερντογάν» δηλώνουν… «αυθόρμητα» μια σειρά από δήμοι στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, για να κάνουν ξεκάθαρα τα αισθήματά τους απέναντι στον σουλτάνο, ανήρτησαν φωτεινές επιγραφές, διαφημιστικές πινακίδες ακόμη και πανό με τη λιτή φράση στα αγγλικά, για να γίνει το μήνυμα κατανοητό διεθνώς.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτό το «αυθόρμητο» κύμα υποστήριξης του Ερντογάν πρωτομπήκε το Σεράγεβο με ανάρτηση φωτεινών επιγραφών σε δύο σημεία της πόλης την ίδια μέρα που αναρτήθηκε η διαφήμιση Stop Erdogan στη Νέα Υόρκη.

Η δράση αυτή ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, σε απάντηση στην ανάρτηση διαφήμισης στην Times Square της Νέας Υόρκης την προηγούμενη εβδομάδα από την οργάνωση Συνήγοροι Για την Φιμωμένη Τουρκία (Advocates for Silenced Turkey – AST).

H AST είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με βάση το Νιου Τζέρζι της Νέας Υόρκης που καταστατικός σκοπός της είναι η απόδοση δικαιοσύνης απέναντι στις αυθαιρεσίες του Ερντογάν με κάθε πρόσφορο μέσο που διατίθεται από τη διεθνή κοινότητα. Αποτελείται από δικηγόρους, δημοσιογράφους ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές που κινητοποιούνται για τις αδικίες του καθεστώτος από το 2015.

Το κόστος της διαφήμισης δεν ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Ωστόσο σε ανάρτηση της σελίδας χρηματοδότησης GoFundMe για $39.000 που αναρτήθηκε από την οργάνωση στις 2 Μαρτίου έλεγε ότι τα 33 χιλιάδες δολάρια θα κατευθυνθούν στην πληρωμή της διαφήμισης και τα υπόλοιπα σε προωθήσει μέσω κοινωνικών δικτύων. Η διαφήμιση κατέβηκε έπειτα από πίεση της Τουρκο-Αμερικανικής κοινότητας – μέσω του συν-προέδρου και εξάδελφου του Ερντογάν, Χαλίλ Μουτλού – στην διαφημιστική Outfront. Μάλιστα η εκπρόσωπος της AST, Χάφζα Γκιρντάπ είπε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα Ahval News ότι πιστεύει ότι η διαφημιστική εταιρεία δέχτηκε πίεση και από τον ίδιο τον Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε τους εμπνευστές του «Stop Erdogan» ως γκιουλενιστές και εχθρούς της Τουρκίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter