Λουκασένκο προς μαθητές: Αφήστε τα βιβλία και μαζέψτε… πατάτες

Λουκασένκο προς μαθητές: Αφήστε τα βιβλία και μαζέψτε… πατάτες

Την κινητοποίηση των μαθητών προκειμένου να βοηθήσουν στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων όπως η πατάτα στη πρότεινε την Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, με το επιχείρημα πως θα είναι μια «καλή σωματική άσκηση» για αυτούς και…«ευτυχία» για τους γονείς τους.

Ο Λουκασένκο, που στην πρώιμη νεότητά του υπήρξε επικεφαλής σε σοβιετική φάρμα-κολεκτίβα, εμφανίστηκε αγανακτισμένος στο πλαίσιο κυβερνητικής συνεδρίασης, επειδή στα σχολεία της Λευκορωσίας απαγορεύεται η «κινητοποίηση των μαθητών για αγροτικούς λόγους, μεταξύ άλλων για τη συγκομιδή πατάτας και μήλων».

«Με ποιο παράδειγμα θα μεγαλώσουμε τότε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας;», είπε, αναφερόμενος σε αυτή την πρακτική, συμπληρώνοντας πως ακολουθείτο την εποχή της ΕΣΣΔ. «Λένε ότι αυτό είναι εκμετάλλευση. Αλλά τι εκμετάλλευση μπορεί να είναι αν κάποιος πάει στη δουλειά του για πέντε ή έξι ώρες; Θα είναι ευτυχία για τους γονείς και καλή σωματική άσκηση για τα παιδιά», είπε ο Λουκασένκο, πιστεύοντας ότι αυτού του είδους οι πρακτικές θα «ενώσουν τους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 ο Λουκασένκο είχε προτείνει τη σάουνα, ένα ποτήρι βότκα την ημέρα και την εργασία με τρακτέρ στα χωράφια, ως αποτελεσματικά γιατρικά κατά του κορονοϊού.

Πηγή: Euronews, BBC

Διαβάστε επίσης:

Λευκορωσία: Δεν θα υπάρξει επιστράτευση στη χώρα μας λέει ο Λουκασένκο

Ενεργειακή κρίση: Ο Λουκασένκο τρολάρει την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας… τον ξυλοκόπο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter