Λουκέτο για 4 ώρες σε αρχαιολογικούς χώρους το Μεγάλο Σάββατο – Στάση εργασίας των υπαλλήλων Φύλαξης

Λουκέτο για 4 ώρες σε αρχαιολογικούς χώρους το Μεγάλο Σάββατο  – Στάση εργασίας των υπαλλήλων Φύλαξης

Σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αίτηματα του κλάδου, τα οποία περιγράφονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 27/3/2018 και μετά από απόφαση-έκγριση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2018, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 4ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας το Μ.Σάββατο 07-04-2018.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της πρωινής βάρδια 08:00 έως 12:00, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Τα αιτήματά μας όπως αναφέρονται και στην εξώδικη πρόσκληση που εστάλει στην Πολιτική Ηγεσία, είναι:

1. Η συνέχιση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και η απρόσκοπτη και τακτική καταβολή των εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό.

2. Διεκδικούμε η 6η ημέρα εργασίας μας να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση.

3. Κανονιστικό πλαίσιο για τις παντός τύπου εκδηλώσεις εκτός ωραρίου που πραγματοποιούνται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για το κράτος και να μην αμείβονται οι εργαζόμενοι.

4. Ανάκληση της απόλυσης των 5 αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου.

5. Άμεση πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει τον Δεκέμβριο του 2016, με δέσμευση του, να έχουν προσληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017. Οι ανάγκες στη φύλαξη είναι τεράστιες και υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ασφάλεια και λειτουργία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.

6. Η συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και του κοινωνικού του έργου, προς όφελος των εργαζομένων.

Για όλα τα ανωτέρω ζητήσαμε άμεση συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, προκειμένου να τα δρομολογήσουμε και να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένες λύσεις, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία, διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συνάδελφοι,

Ζητάμε την συμμετοχή όλων των Αρχαιοφυλάκων στην 4ωρη στάση εργασίας και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι η ΠΕΥΦΑ ξέρει και να δίνει αγώνες και να τους κερδίζει, γιατί είναι αγώνες δίκαιοι που σκοπό έχουν την πρόοδο και το καλό όλου του κλάδου.

Με νεώτερες ανακοινώσεις μας θα σας ενημερώσουμε για επόμενες κινήσεις και ανάλογα και με τις όποιες επαφές υπάρξουν με την Πολιτική Ηγεσία”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter