Λουκέτο για δύο εργοστάσια εταιρείας που «μεσουράνησε» στο ελληνικό χρηματιστήριο

Λουκέτο για δύο εργοστάσια εταιρείας που «μεσουράνησε» στο ελληνικό χρηματιστήριο

Σε κλείσιμο οδηγούνται ένα ακόμα εργοστάσιο στην Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στο Κόμο της Ιταλίας, με απώλεια 99 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Μαΐλλη, οποίος ελέγχεται από το 2014 από τον αμερικανικό fund HIG.

Η διακοπή λειτουργίας των δύο μονάδων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργικής αναδιάρθρωσης με στόχο την ορθολογικοποίηση του παραγωγικού μοντέλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, για το εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου και των γραμμών παραγωγής δεν προβλέπεται να μεταφερθεί σε άλλη παραγωγική μονάδα του ομίλου, αλλά θα εκποιηθεί προς τρίτους αγοραστές. Η διακοπή της παραγωγής στην Αλεξανδρούπολη αφορά τα προϊόντα χαρτογωνίες και θερμοσυρρικνούμενο φιλμ και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας έχει μεριμνήσει για αποζημιώσεις πλέον του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, για τους 49 εργαζομένους του εργοστασίου που επηρεάζονται.

Συνεχίζουν τα Οινόφυτα

Η εταιρεία διαθέτει και άλλες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα, οι οποίες θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν μονάδα παραγωγής και μονάδες πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών της εταιρείας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα. 

Η «Μαΐλλης» θα συνεχίσει να απασχολεί σχεδόν 200 άτομα στην Ελλάδα. Η μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα αποτελεί την κύρια εξαγωγική βάση του ομίλου, σε προϊόντα μεταλλικής περίδεσης. 

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του ομίλου Μαΐλλη στην Ιταλία, μία επιχειρηματική μονάδα στον τομέα των μηχανών συσκευασίας θα κλείσει τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ιταλία κατά 50 υπαλλήλους. Η πρωτοβουλία αυτή θα ευθυγραμμίσει τις δραστηριότητες και στην Ιταλία, με τη στρατηγική του ομίλου να επικεντρώνεται σε εξειδικευμένα κέντρα τεχνογνωσίας που θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και να προσφέρει λύσεις με βάση τις ανάγκες των πελατών του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter