Λούλα για το αιματοκύλισμα στη Γάζα: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία» (Video)

Λούλα για το αιματοκύλισμα στη Γάζα: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία» (Video)

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς «δεν είναι πόλεμος», αλλά μια «γενοκτονία που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε περισσότερα από 2.000 παιδιά». Η δήλωση έγινε σε ομιλία στο παλάτι Πλανάλτο. «Δεν ξέρω πώς ένας άνθρωπος είναι ικανός να πολεμήσει γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου είναι ο θάνατος αθώων παιδιών», πρόσθεσε ο Λούλα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είχε ήδη καταδικάσει την προηγούμενη μέρα τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνοντας ότι «το Ισραήλ δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώνει εκατομμύρια αθώους ανθρώπους επειδή η Χαμάς διέπραξε μια τρομοκρατική ενέργεια». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Λούλα περιέγραψε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή ως «πολύ σοβαρό». Προσέθεσε ότι: «Δεν έχει νόημα να δούμε ποιος έχει δίκιο ή ποιος έχει άδικο, ποιος έριξε τον πρώτο πυροβολισμό ή ποιος τον δεύτερο».

Ο βετεράνος αριστερός πολιτικός ανέφερε ότι συνεργάζεται επίσης με το Κατάρ για να διασφαλίσει ότι οι Βραζιλιάνοι στη Γάζα θα επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Σύμφωνα με το Agencia Brasil, έχουν απομείνει μερικές δεκάδες Βραζιλιάνοι στη Γάζα, ενώ από την αρχή της επίθεσης έχουν επαναπατριστεί περίπου 1.400 πολίτες που είτε διέμεναν είτε έκαναν διακοπές εκεί. Δεν είναι σαφές εάν αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει έναν Βραζιλιάνο όμηρο που κρατούν οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στην περιοχή.

Η Βραζιλία ασκεί την προσωρινή προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώπιον του οποίου υπέβαλε πρόταση κατάπαυσης του πυρός, η οποία εγκρίθηκε από 12 χώρες, αλλά τέθηκε βέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter