Λούλα: Η Βραζιλία προτίθεται να μεσολαβήσει για το «ξεπάγωμα» των συζητήσεων Ρωσίας-Ουκρανίας

Λούλα: Η Βραζιλία προτίθεται να μεσολαβήσει για το «ξεπάγωμα» των συζητήσεων Ρωσίας-Ουκρανίας

Την ετοιμότητά του να παρέμβει, ώστε να ξεκινήσει ειρηνευτικός διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξέφρασε ο πρόεδρς της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Επιβεβαίωσα την ετοιμότητα της Βραζιλίας, μαζί με την Ινδία, την Ινδονησία και την Κίνα, να μπούμε σε διάλογο και με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές για την αναζήτηση της ειρήνης», έγραψε ο Λούλα ντα Σίλβα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσουν να συζητούν για την διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, αντί να ενθαρρύνουν τη σύγκρουση.

Προέτρεψε μάλιστα τις χώρες που δεν εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία, να αναλάβουν την ευθύνη για την προώθηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, καθώς και να παράσχουν στη Ρωσία τις «ελάχιστες – εστω – προϋποθέσεις» για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Πηγή: AFP, Jerusalem Post

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter