Λούλα ντα Σίλβα: Το ιστορικό come – back στην προεδρία και η… σιωπή του Μπολσονάρο (Photos)

Λούλα ντα Σίλβα: Το ιστορικό come – back στην προεδρία και η… σιωπή του Μπολσονάρο (Photos)

Ο Λούλα ντα Σίλβα αναδείχθηκε νικητής στο εκλογικό «μπρα ντε φερ» με τον ακροδεξιό Ζαϊχ Μπολσονάρου, σε μία από τις πιο ιστορικές εκλογικές μάχες στην Βραζιλία, καθώς η απόσταση των δύο διεκδικητών ήταν μικρότερη του 2%.

Ο 77χρονος πολιτικός είναι έτοιμος για το come – back στην προεδρία της χώρας, δώδεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του την ώρα που ο ακροδεξιός Μπολσονάρου αφήνει το προεδρικό μέγαρο έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα κλίμα που θυμίζει τις τελευταίες ημέρες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Η διάθεση του Μπολσονάρου να υποβαθμίσει την εκλογική διαδικασία, δημιουργώντας κλίμα πόλωσης με υπόνοιες περί πιθανής νοθείας αλλά και με χυδαίες λεκτικές επιθέσεις κατά του πολιτικού αντιπάλου του, κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πλέον, άπαντες αναμένουν την επίσημη αντίδρασή του σχετικά με το αποτέλεσμα. Μία αντίδραση η οποία… αγνοείται, αρκετές ώρες μετά την επικύρωση της νίκης του Λούλα ντα Σίλβα.

Βραζιλία: Χυδαία επίθεση Μπολσονάρου σε Λούλα στο debate – «Ψεύτη», «παίρνεις βιάγκρα;» (Video)

Διαβάστε επίσης: Ο Λούλα νέος πρόεδρος της Βραζιλίας

Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, κεντροαριστερός Λούλα, τάχθηκε  υπέρ της αποκατάστασης της κοινωνικής «ειρήνης» και της «ενότητας» μετά την νίκη του, δήλωσε όμως «ανήσυχος» για την εκκωφαντική σιωπή του αντιπάλου του…

«Σε οποιαδήποτε (άλλη) χώρα του κόσμου, ο ηττημένος υποψήφιος θα μου είχε ήδη τηλεφωνήσει για να αναγνωρίσει την ήττα του. Δεν μου έχει τηλεφωνήσει ακόμα· δεν ξέρω ούτε αν θα μου τηλεφωνήσει, ούτε αν θα αναγνωρίσει» το αποτέλεσμα, είπε ο Λούλα στους υποστηρικτές του.

«Θα ήθελα να είμαι απλά ευτυχής, αλλά είμαι κατά το ήμισυ ευτυχής και κατά το ήμισυ ανήσυχος», επέμεινε. Μέχρι στιγμής ο Μπολσονάρου δεν έχει τοποθετηθεί ούτε στα social media, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά κόρον μέχρι πρότινος.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στη Βραζιλία: «Η χώρα επιστρέφει στη διεθνή σκηνή» – Οι πρώτες δηλώσεις Λούλα

Στην τακτική της σιωπής, ο Λούλα ντα Σίλβα απαντά με ενότητα.  «Από την 1η Ιανουαρίου θα κυβερνήσω για τα 215 εκατ. Βραζιλιάνους και Βραζιλιάνες, όχι μόνο για όσους με ψήφισαν», διαβεβαίωσε ο Λούλα.

«Κανένας δεν θέλει να ζει σε διχασμένη χώρα, σε κατάσταση αέναου εμφυλίου. Η χώρα χρειάζεται ειρήνη και ενότητα. Δεν υπάρχουν δύο Βραζιλίες, είμαστε ένας λαός, ένα έθνος», υπογράμμισε ο Λούλα, αναφερόμενος στη θητεία του ακροδεξιού Μπολσονάρου.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: Ο Λούλα επιστρέφει στην εξουσία – Ιστορική εκλογική «μάχη» στη Βραζιλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter