Λουλούδια στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά άφησε η Μπέττυ Μπαζιάνα (Photos)

Λουλούδια στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά άφησε η Μπέττυ Μπαζιάνα (Photos)

Λουλούδια στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά, του ήρωα του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», άφησε η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, αμέσως μετά την άφιξη της Ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφτηκε ιδιωτικά τον τάφο του Αλέξη Ζορμπά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος και ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Μπούτελ των Σκοπίων μόλις το 1997 και άφησε λίγα κόκκινα λουλούδια.

Τα στοιχεία που έχουμε για τα χρόνια που έζησε ο Ζορμπάς στα Σκόπια (1930-1941) είναι συγκεχυμένα. Από τα επιβεβαιωμένα γεγονότα, ο Ζορμπάς μετέβη στη γειτονική χώρα με την κόρη του Κατίνα, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε εκεί τον Γιοβάν Γιάντα.

Διαβάστε επίσης: Κομψή και ευδιάθετη η Μπέττυ Μπαζιάνα έκλεψε τα βλέμματα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων

Ο Ζορμπάς, μετά το θάνατό του στα Σκόπια το 1941, ετάφη αρχικά στα παλιά νεκροταφεία νότια της πόλης των Σκοπίων. Αργότερα τα δύο εγγόνια του, τα παιδιά της Κατίνας και του Γιόβαν Γιάντα, μετέφεραν τα οστά του σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Μπούτελ, όπου ήδη είχαν ταφεί και οι γονείς τους.






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter