Λουράντος: Oι πολιτικοί θυμούνται ένα χατίρι που δεν κάναμε και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε – Τι είπε για self test και AstraZeneca

Λουράντος: Oι πολιτικοί θυμούνται ένα χατίρι που δεν κάναμε και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε – Τι είπε για self test και AstraZeneca

Το μπάχαλο που επικρατεί με τα self test αλλά και τις ανησυχίες των πολιτών για το AstraZeneca μετέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Τα φαρμακεία στην Αττική έχουν γονατίσει και από τα self test και από το AstraZeneca», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος και πρόσθεσε:

«”Μας έχουν αλλάξει τα πετρέλαια” οι πελάτες, διότι πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία τρεις φορές για να πάρουν τα τρία self test και έρχονται και πολλοί που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού που είχαν κλείσει για εμβόλιο AstraZeneca και πρέπει να ψάχνουμε ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο που κάνει άλλο εμβόλιο. Βρίσκουμε, λένε “αυτό είναι μακριά, άστο, θα το ξαναδούμε αργότερα”. Όλα αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν με την δουλειά του φαρμακείου».

«Και με τα self test οι πολίτες δεν ξέρουν τι ισχύει και χτυπάμε τρία και τέσσερα ΑΜΚΑ για να δούμε αν δικαιούται ο πολίτης και μετά είναι και οι πολίτες που έρχονται ανήσυχοι λόγω του AstraZeneca», προσέθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Λουράντος, αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί σχετικά με την συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self test ανίχνευσης κορονοϊού από τα φαρμακεία, «οι πολιτικοί θυμούνται ένα πράγμα που δεν τους κάναμε το χατίρι και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε για αυτούς και για τους πολίτες».

Σε γραμμή μάλλον διαφορετική από εκείνη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είπε ότι για να καθοριστεί η τελική απόφαση του ΦΣΑ δεν αρκεί συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά «θα πάμε σε Γενική Συνέλευση, εδώ δεν νιώθουμε καλά».

Σε ποιους θα διατίθενται από 1 Ιουλίου

Απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να κάνουν self test από 1η Ιουλίου όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως όπως διαφάνηκε και από τη συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter