Λουτράκι: Το «παιχνίδι του πνιγμού» που έστειλε 12χρονο στο νοσοκομείο

Λουτράκι: Το «παιχνίδι του πνιγμού» που έστειλε 12χρονο στο νοσοκομείο

Παραλίγο να αποβεί μοιραίο για έναν 12χρονο από το Λουτράκι το «παιχνίδι του πνιγμού» το οποίο και έπαιζε με φίλους του στο γυμνάσιο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr πρόκειται για μία «μόδα» η οποία έχει κάνει την επανεμφάνισή της στο διαδίκτυο.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια έγινε νέα μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, ή ο ένας τον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας], προτού λιποθυμήσουν.

Το ονομάζουν «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο αι εν δυνάμει θανατηφόρο “παιχνίδι” είναι άντρες έφηβοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter