Λουξεμβούργο – Κορονοϊός: Άρχισαν τα μαζικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους πολίτες

Λουξεμβούργο – Κορονοϊός: Άρχισαν τα μαζικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους πολίτες

Το Λουξεμβούργο άρχισε να διενεργεί μαζικά διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 αυτήν την εβδομάδα με στόχο να καλύψει και τους 610.000 πολίτες του το συντομότερο δυνατό ώστε να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων μετά τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η διαγνωστική εξέταση είναι εθελοντική, και οι αρμόδιες αρχές ξεκινούν από σχεδόν τα 1.500 τεστ ημερησίως για να φθάσουν τα 20.000 ημερησίως τον προσεχή μήνα. Ο στόχος είναι να ελεγχθούν όλοι στο Μεγάλο Δουκάτο, κατά ομάδες και σε μερικές περιπτώσεις αρκετές φορές.

Ο δρ Ουλφ Νέρμπας, πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Υγείας του Λουξεμβούργου και εκπρόσωπος της Ομάδας Δράσης για την Covid-19, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ελεγχθεί εάν το σύστημα πληροφορικής είναι σε θέση να χειριστεί τον φόρτο εργασίας.

“Φυσικά είναι σαφές ότι όλα πρέπει να ελεγχθούν και αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες με μια δυνατότητα διενέργειας περίπου 1.500 τεστ την ημέρα. Αυτό αρκεί για να δούμε αν το σύστημα πληροφορικής είναι σταθερό”, είπε.

Δήλωσε επίσης ότι περισσότερα εργαστήρια προστέθηκαν στο πρόγραμμα, επιτρέποντας στις αρχές να λαμβάνουν αποτελέσματα από τέσσερα τεστ ταυτόχρονα μέσω της μεθόδου “συγκέντρωσης”: ένα θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι τα τεστ επανεξετάζονται ξεχωριστά.

Τα μαζικά τεστ στοχεύουν επίσης να επιτρέψουν την απομόνωση των ασυμπτωματικών φορέων της Covid-19, για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού. Ο δρ Νέρμπας υπολογίζει ότι περίπου 1.500 άνθρωποι στο Μεγάλο Δουκάτο είναι ασυμπτωματικοί.

Το Λουξεμβούργο προτίθεται να δημιουργήσει 17 σταθμούς ελέγχου και για τους πολίτες και για τους διασυνοριακούς μετακινούμενους εργαζόμενους από το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η χώρα, η οποία έχει αναφέρει μέχρι σήμερα 109 θανάτους από την Covid-19 και 3.958 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν διαθέτει κανέναν συνοριακό έλεγχο για την ασθένεια αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter