Lucy Wills: Το Doodle της Google τιμά την αιματολόγο που έδωσε ελπίδα στις έγκυες γυναίκες (Video)

Lucy Wills: Το Doodle της Google τιμά την αιματολόγο που έδωσε ελπίδα στις έγκυες γυναίκες (Video)

Η Λούσι Ουίλς συνέβαλε καθοριστικά στην ανάλυση της προγεννητικής αναιμίας με το ερευνητικό της έργο, ενώ επηρέασε την προγεννητική φροντίδα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η Βρετανίδα επιστήμονας γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1888 και σπούδασε στο κολέγιο θηλέων Cheltenham, ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα για την φοίτηση γυναικών στην επιστήμη και τα μαθηματικά.

Το 1911 αποφοίτησε πρώτη από το Newnham College Πανεπιστημίου του Cambridge, ακόμα ένα ίδρυμα που πρωτοστάτησε στην επιστημονική μόρφωση των γυναικών της εποχής, με ειδίκευση στην Βοτανολογία και την Γεωλογία.

Η Ουίλς ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει μια σοβαρή μορφή αναιμίας που έπληττε τις εγκύους υφαντουργούς στη Βομβάη, απειλώντας ακόμα και τη ζωή τους. Η αιματολόγος πίστευε ότι η αιτία της εν λόγω μορφής αναιμίας πήγαζε από την κακή διατροφή και πραγματοποίησε ένα πείραμα το οποίο προσέφερε πολλά στην επιστήμη: Η Ουίλς τάισε έναν εργαστηριακό πίθηκο με το βρετανικό πρωινό Marmite, το οποίο είναι φτιαγμένο από εκχύλισμα ζύμης και παρατήρησε ότι η κατάσταση του βελτιώθηκε.

Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τον όρο του “Factor Wills”. Αργότερα, επιστημονικές έρευνες αποκάλυψαν ότι η σημασία της πρόληψης φολικού οξέως είναι μεγάλη για τις εγκύους.

Η Βρετανίδα επιστήμονας είχε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, είχε ως χόμπι την ορειβασία και το σκι, ενώ προτιμούσε να πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατο και όχι να οδηγεί. Είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε ερευνητικά ταξίδια για την εξασφάλιση της υγείας των μελλουσών μητέρων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter