Λυδία Κονιόρδου: «Προτείναμε στη Gucci άλλα μνημεία, αλλά απέρριψε τις προτάσεις»

Λυδία Κονιόρδου: «Προτείναμε στη Gucci άλλα μνημεία, αλλά απέρριψε τις προτάσεις»

H υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto, είπε ότι στηρίζει απόλυτα την απόφαση του ΚΑΣ να μην διαθέσει την Ακρόπολη στον οίκο Gucci για επίδειξη μόδας και αναφέρει: «Σεβόμαστε τον οίκο, αλλά του προτάθηκαν ως εναλλακτική άλλα μνημεία που απέρριψε».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η μάχη για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η κυρία Κονιόρδου τονίζει: «Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα- ενός μνημείου μοναδικού στον κόσμο- δεν μπορεί, σίγουρα, να σταματήσει. Είναι κάτι που κάθε νέα γενιά και κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά. Τώρα, πλέον, δεν πρόκειται μόνον για ελληνικό αίτημα, από την στιγμή που υπάρχουν είκοσι πέντε επιτροπές σε όλο τον κόσμο που δίνουν μάχη για αυτή την ορθή διεκδίκηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μνημείο αυτό είναι το έμβλημα των ιδρυτικών αξιών της Δημοκρατίας, του Διαλόγου και της Ελευθερίας».

Μάλιστα, η κ. Κονιόρδου συμμετέχει σε διεθνή επιστημονική συνάντηση αφιερωμένη στην αρχαιολογία, η οποία πραγματοποιείται στη Φλωρεντία και συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τα γλυπτά του Παρθενώνα: επιστροφή στο μέλλον».

Σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες, λόγω της κρίσης, η υπουργός πολιτισμού δηλώνει στην Il Manifesto ότι προτεραιότητά της είναι να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο οι δημόσιοι πόροι που διαθέτει το υπουργείο, λέγοντας ότι αυτό «δεν συνέβη πάντα, στο παρελθόν».

«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία του υπουργείου Πολιτισμού, για να ευνοήσουμε τους νέους δημιουργούς, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την αναστήλωση των μνημείων μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτιστική κληρονομιά μας, η παιδεία και ο ποιοτικός τουρισμός, μαζί με τα παραδοσιακά μας προϊόντα, είναι τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.Αποτελούν προτεραιότητες, μαζί με την βιώσιμη ανάπτυξη» τονίζει. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter