«Λύγισαν» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Ζητάνε την βοήθεια των ιδιωτών

«Λύγισαν» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Ζητάνε την βοήθεια των ιδιωτών

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αλλά και των ασθενών που χρειάζονται ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας συνεχώς να αυξάνεται.

Πλέον στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας πέρα από όλες τις ειδικότητες γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μπαινουν και οι ιδιώτες γιατροι της πόλης αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά οτι το ΕΣΥ λόγω της σημαντικών ελλειψεων στο προσωπικό του “λύγισε” ενώ βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του δεύτερου κύματος και ενώ επί 8 μήνες οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την πραγματική ενίσχυση του.

Σε ανακοίνωση του ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί “όλους τους ιδιώτες συναδέλφους, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια,υπηρετώντας τον όρκο του Ιπποκράτη”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση εντός της ημέρας, αναμένεται από το Υπουργείο Υγείας, αντίγραφο της σύμβασης που θα διαμορφώνει τις συνθήκες απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, λόγω εκτάκτων αναγκών. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Υπουργού Υγείας χθες το βράδυ, η απασχόληση θα γίνει με συγκεκριμένους όρους οι οποίοι είναι οι εξής: 

1) Αμοιβή 2000 ευρώ/μήνα ακατάσχετη και αφορολόγητη

2) Δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή

3) Σύμβαση 6 + 6 μήνες.

4) Δικαίωμα άσκησης τηλεσυμβουλευτικής και επισκέψεων κατ’ οίκον με αμοιβή 30 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ. Κατάταξη σε βαθμίδα αναλόγως των προσόντων. Δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου. Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να συμπληρώσουν άμεσα την παρακάτω φόρμα, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα και τις ανάγκες της 3ης και 4 ης ΥΠΕ, από τις οποίες θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι: https://forms.gle/qzKaSws4u4bpgZ2X

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/10/5faab501825e633ded381332.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter