«Λύγισε» τον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα

«Λύγισε» τον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα

Τις απουσίες του και τη συσσωρευμένη κόπωση πλήρωσε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπαρτσελόνα: 68-77, μπροστά σε 14.000 κόσμο στο κατάμεστο ΣΕΦ. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο κοινό του. Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια πουλήθηκαν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα και οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 20-35 με απανωτά τρίποντα του Αμπρίνες και των Πάρκερ, Λαπροβίτολα (7/10 συνολικά). Οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν με πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη και μείωσαν σε 34-40 στην ανάπαυλα, με καλάθι του Μιλουτίνοφ στην εκπνοή.

Το προσωπικό κρεσέντο του Αϊζέια Κάνααν έφερε τον Ολυμπιακό στο 44-42 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του. Ωστόσο η Μπάρτσα απάντησε με ομοβροντία από τρίποντα και το ματς έγινε ντέρμπι: 54-56 στο τέλος της γ’ περιόδου, 66-59 με τρία σερί καλάθια του Τόμας Γουόκαπ. Στο τετράλεπτο που ακολούθησε, οι Ισπανοί πέτυχαν σερί 0-13 με μπροστάρη τον Αμπρίνες και σφράγισαν το διπλό. Η Μπαρτσελόνα είχε 15/26 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους τραυματίες ΜακΚίσικ, Ουίλιαμς-Γκος και Σίκμα. Ο Μουσταφά Φαλ επέστρεψε με 4 πόντους, ενώ ο Ίγκνας Μπραζντέικις πήρε το βάπτισμα του πυρός με απολογισμό 5 πόντων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 14, Λούντζη 3, Λαρεντζάκη 5, Κάνααν 9, Παπανικολάου 7, Πίτερς 12, Μιλουτίνοφ 10.

Από τη Μπαρτσελόνα, που πλέον έχει προπονητή τον Ρότζερ Γκριμάου, ξεχώρισαν οι Αμπρίνες 16, Λαπροβίτολα 17, Γιοκουμπάιτις 10, Κάλινιτς 8, Ντα Σίλβα 7. Ο MVP του Ευρωμπάσκετ 2022 Βίλι Ερνανγκόμεθ (αδελφός του «πράσινου» Χουάντσο) έμεινε άποντος, ενώ ο Τζαμπάρι Πάρκερ πέτυχε 3 πόντους.

Χθες, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με 78-71, με 16 πόντους του Λεσόρ, 14 του Γκραντ, 11 του Γκριγκόνις και 10 του Ερνανγκόμεθ. Οι «πράσινοι» μετρούν μία νίκη και μία ήττα.

H αγωνιστική δραστηριότητα στην Euroleague συνεχίζεται με «διαβολοβδομάδα». Την Τρίτη, ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στην Τουρκία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (20.15) και ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι (21.45). Την Πέμπτη θα παίξουν Ολυμπιακός-Παρτίζαν στο ΣΕΦ και την Παρασκευή Παναθηναϊκός-Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter