Λυκουρέντζος για #Novartis_Gate: Δε θα τολμούσα να έρθω στη Βουλή αν ήμουν εμπλεκόμενος

Λυκουρέντζος για #Novartis_Gate: Δε θα τολμούσα να έρθω στη Βουλή αν ήμουν εμπλεκόμενος

«Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την εμπλοκή μου» τόνισε στην ομιλία του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως ήταν εμπλεκόμενος δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός όπως είπε, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση Βουλής και της Δικαιοσύνης. Στον ένα χρόνο θητείας του στο υπουργικό αξίωμα, όπως ανέφερε, ουδέποτε τιμολόγησε κάποιο φάρμακο και ουδεμία σχέση είχε με κάποια φαρμακευτική εταιρία.

Ακολουθώντας τη «γραμμή» των άλλων εννέα εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis, ο κ. Λυκουρέντζος αφού χαρακτήρισε τους προστατευόμενους μάρτυρες ως «ψευδομάρτυρες» δήλωσε πως υπάρχει μόνον ο ισχυρισμός ότι προωθούσαν συγκεκριμένα φαραμακευτικά προϊόντα.

Όσον αφορά την επίσπευση πληρωμών της επίμαχης εταιρίας, επεσήμανε ότι, «δεν θα το επέτρεπε ο αναταγωνισμός. Ο ΕΟΠΥΥ εξέδιδε τις εντολές πληρωμής».

«Είπαν ότι επικοινωνούσα τηλεφωνικά με εμπλεκόμενα άτομα. Θέτω στην διάθεση της Δικαιοσύνης την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου, την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία, ακόμη και το σπίτι μου», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Λυκουρέντζος.

«Δεν υπάρχει τίμημα ώστε να αγοραστεί η συνείδηση μου. Δεν φοβάμαι μπροστά στην ψευδομαρτυρία. Δεν θα ανεχτώ την σπίλωση του ονόματός μου», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter