Λύνεται το μυστήριο της ανεξαρτητοποίησης Αμυρά μέσω… ΝΔ

Λύνεται το μυστήριο της ανεξαρτητοποίησης Αμυρά μέσω… ΝΔ

Τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά -γεγονός που διέλυσε την Κ.Ο. του Ποταμιού- απάντησε εμμέσως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την αλλαγή των κοινοβουλευτικών δεδομένων με τη διεύρυνση του αριθμού των ανεξάρτητων βουλευτών προσπαθεί να αξιοποιήσει η ΝΔ προκειμένου να θέσει προσκόμματα στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Μετά τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε 16 από 10 που ήταν.

Με βάση το πλαίσιο αυτό, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμαναν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι θα πρέπει να γίνει κλήρωση μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο δεύτερος ανεξάρτητος που θα τους εκπροσωπήσει στην Επιτροπή, καθώς ο ένας εκ των δύο θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος.

Βέβαια, η εκπροσώπηση από τον Δ. Καμμένο αποτελεί δεδομένο που είχε προκύψει πριν την διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού. Οπότε, η παρουσία του δεν πρέπει να θεωρείται αμετάβλητο γεγονός.

Στην ερώτηση του documentonews.gr για το αν η ΝΔ θα εγείρει ενστάσεις στο ενδεχόμενο που η κλήρωση αναδείξει ως εκπροσώπους των ανεξάρτητων βουλευτών πρώην χρυσαυγίτες, η απάντηση ήταν πως το αποτέλεσμα θα γίνει αποδεκτό, όπως δεκτό θα γινόταν και το σενάριο η κλήρωση να βγάλει το όνομα του Σπ. Δανέλλη.

Πάντως, οι ίδιες πηγές παραδέχτηκαν πως αν η Συμφωνία εισαχθεί κανονικά στην Ολομέλεια ακόμα και αν δεν υπερψηφιστεί από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τότε δεν θα πρόκειται για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό γεγονός κατά τη Μεταπολίτευση. Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν πρόκειται για το οποιοδήποτε νομοσχέδιο, αλλά για την κύρωση μίας συμφωνίας που αφορά ένα σημαίνον εθνικό ζήτημα.

Επιπλέον, η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί τη διαδικασία συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών που προκρίνει η κυβερνητική πλειοψηφία, ζητώντας άπλετο χρόνο και ξεκαθαρίζοντας ότι σύσσωμοι οι βουλευτές της (78 στον αριθμό) θα ζητήσουν το λόγο στην Ολομέλεια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter