«Λύση» Άδωνη: «Ισόβιες φυλακές» τα κλειστά κέντρα στα νησιά για τους πρόσφυγες(Video)

«Λύση» Άδωνη: «Ισόβιες φυλακές» τα κλειστά κέντρα στα νησιά για τους πρόσφυγες(Video)

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε την κατάσταση να φτάσει σε οριακό σημείο στα νησιά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τώρα τους τιμωρεί κλείνοντάς του στα κλειστά κέντρα κράτησης ή αλλιώς σε «προσωρινές ή μόνιμες φυλακές», όπως τις αποκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο Open.

Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος που βρήκε η κυβέρνηση για να αποσυμφορήσει τα νησιά.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης τα ΜΑΤ παραμένουν στα νησιά και το σχέδιο της κυβέρνησης «δεν έχει παγώσει αλλά ούτε αποχώρησαν τα ΜΑΤ».

«Χωρίς κλειστά κέντρα δηλαδή χωρίς τις εικόνες του εγκλεισμού και της αποτροπής δεν θα σταματήσουν» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι κάτοικοι στα νησιά όχι θα πρέπει απλά να δεχτούν τα κέντρα αλλά θα έπρεπε να παρακαλάνε κιόλας την κυβέρνηση να τα φτιάξει. 

«Για να σταματήσουν οι βάρκες, πρέπει αυτοί που μπαίνουν στις βάρκες να σταματήσουν να πληρώνουν τους λαθρέμπορους. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουν από τους προηγούμενους ότι εδώ πέρασαν άσχημα, ότι εδώ τους κλείσαμε μέσα και δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν».

Τότε η δημοσιογράφος επισήμανε στον κ. Γεωργιάδη πως όλα αυτά ακούγονται σαν να μιλάει για προσωρινές φυλακές. «Θα είναι προσωρινές φυλακές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να επιστρέψει πίσω» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, στη συνέχεια το πήρε πίσω λέγοντας ότι δεν είναι φυλακή γιατί θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter