Λύση μέσω τροπολογίας για τους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Λύση μέσω τροπολογίας για τους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Τροπολογία που αφορά στο θέμα των απολυμένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Την τροπολογία έφεραν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι οι απαιτήσεις από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις, επιδόματα, κ.λπ. των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών.

Η ερμηνευτική τροπολογία αποσαφηνίζει ότι «οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την τροπολογία, οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όπου η εκδοτική εταιρεία πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών έναντι των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε μία διαρκή προσπάθεια να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται. Ωστόσο, πρόσφατα, δύο τράπεζες, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησαν σε «ανακοπή» για τα έσοδα από τον πλειστηριασμό του κτιρίου, που θα έδινε στους εργαζόμενους κάποια από τα χρωστούμενα.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, να δηλώνει πως σκοπός της «είναι να υπάρξει μια αποσαφήνιση των διατάξεων των ν. 4335 και 4336/2015 με τις οποίες καταργήθηκε η προνομιακή κατάταξη των απαιτήσεων των εργαζομένων στην αναγκαστική εκτέλεση και στη διαδικασία πτώχευσης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter