Με Ολιβέιρα και… Τσιντώτα νίκησε (1-0) και απέκλεισε την Σεντ Γκάλεν η ΑΕΚ

Με Ολιβέιρα και… Τσιντώτα νίκησε (1-0) και απέκλεισε την Σεντ Γκάλεν η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με φύλακα άγγελο τον Παναγιώτη Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια της κράτησε ανέπαφη την εστία της στο παιχνίδι με την Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία και με γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα εξασφάλισε την πολυπόθητη πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (0-1). Επόμενος αντίπαλος της είναι η γερμανική Βόλφσμπουργκ, η οποία νίκησε 2-0 και απέκλεισε την Ντέσνα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, ενώ η Ενωση δεν πατούσε καλά στο πρώτο 45λεπτο. Μόλις στο 4’ πήγε να της κάνει τη… ζημιά ο Ινσούα. Ο Αργεντινός μπακ προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά την έστειλε προς την εστία της ομάδας του, με τον Τσιντώτα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 23’ οι Ελβετοί απείλησαν με τον Γκιγεμενό, ο οποίος μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας παραχώρησε κόρνερ.

Μετά το ημίωρο ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι και η πρώτη φάση βγήκε στο 32’. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Λιβάγια πήδηξε ψηλότερα, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ατί-Ζίγκι. Στο 36’ ο Ανσαριφάρντ πέρασε κάθετη πάσα στον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε, όμως ο Ατί-Ζίγκι παραχώρησε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ρυθμό και στο 37’, μετά από τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Ντούα βρέθηκε απέναντι από το γκολκίπερ της ΑΕΚ, χωρίς να μπορέσει να τον νικήσει.

Στο 41′ το σουτ του Σιμόες πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο επιφυλακτικά και η ΑΕΚ κατάφερε να κρατάει περισσότερο την μπάλα. Σε μία αντεπίθεση στο 69’ ο Ολιβέιρα ανατράπηκε τόσο από τον Στεργίου, όσο και από τον Ατι – Τσίγκι και ο Ισπανός διαιτητής Αλεχάντρο Ερνάντεθ σφύριξε το πέναλτι. Ο Πορτογάλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση του, ο Καμερουνέζος γκολκίπερ απέκρουσε την μπάλα, ο Ολιβέιρα πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Ο Ερνάντεθ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μουχέιμ, Γκέρτλερ, Φαζλίγι, Λιβάγια, Μάνταλο και Κρίστισιτς.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ (Πέτερ Τσάιντλερ): Άτι-Τσίγκι, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχέιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουίζ (74’ Γιουάν), Στίλχαρτ (74’ Αντρέ Ριμπέιρο), Ντούα (62’ Γκαμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68’ Λιβάι Γκαρσία), Λιβάγια (90’ Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter