Μ. Γκαγκάτσης: «Ο Αυγενάκης με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ»

Μ. Γκαγκάτσης: «Ο Αυγενάκης με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ»

Επίθεση άνευ προηγουμένου στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης με δηλώσεις του στο OpenTV για την εισήγηση της ΕΕΑ που ζητάει τον υποβιβασμό του Δικέφαλου και της Ξάνθης.

«Είναι μια πολιτική απόφαση. Ο κ. Αυγενάκης λειτουργεί ξεκάθαρα ως υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μόνη λογική για να δημοσιευτεί η απόφαση την ώρα διεξαγωγής του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, ήταν για να χυθεί αίμα. Το ότι ο κόσμος κράτησε την ψυχραιμία του είναι άλλο», δήλωσε ο Μ. Γκαγκάτσης ο οποίος για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας είπε πως «δεν υπάρχει τίποτα που να την αποδεικνύει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Γκαγκάτση:

Για το timing της απόφασης, κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, είπε: «Ήθελαν να χυθεί αίμα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να δημοσιεύτηκε εκείνη την ώρα η απόφαση ήταν για να προκαλέσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και η δήλωση του Αυγενάκη ήταν θέατρο σκιών.

Σαφώς και υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα υπομνήματα σε τόσο μικρό διάστημα. Ο κ.Τζουλάκης έχει τοποθετηθεί από τον κύριο Αυγενάκη, είχε παλιά εμπλοκή στο παραδικαστικό. Για ποιο λόγο από τα επτά μέλη της Επιτροπής ψήφισαν τα πέντε. Για πιο λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζουλάκης πίεσε να βγει η απόφαση».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τη δήλωση του, υποστήριξε: «Ο Αυγενάκης παίζει ένα θέατρό. Αμέσως μετά βγήκαν τα ΜΜΕ που πρόσκειται στον Ολυμπιακό και του επιτέθηκαν. Θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Κατάλαβα ότι λέει ότι δεν υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του Αυγενάκη, εμείς δεν έχουμε ακόμη την απόφαση, μόνο το δελτίο Τύπου. Δεν είναι δυνατόν δύο από τα τρία μέλη που ψήφισαν για υποβιβασμό να είναι ορισμένοι από τον κύριο Αυγενάκη».

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Είναι αστείο ο Ολυμπιακός να μιλάει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις όπως της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου. Αυτή η υπόθεση έχει μάρτυρες και ευτυχώς είναι εν ζωή.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση για την εισήγηση. Το ζήτημα κρίνει την Εθνική συνοχή της χώρας. Ο Μαρινάκης, ο Αυγενάκης και τα μέλη της ΕΕΑ εκεί οδηγούν, να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαρινάκης βλέπουν στους εφιάλτες τους τον κ.Σαββίδη, που έσπασε το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης έκανε ξανά πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός».

Για το κατά πόσο η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική για τον αθλητικό δικαστή: «Μπορεί τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό να μιλούν για δεσμευτική απόφαση, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει και προηγούμενο με ανατροπή εισήγηση της ΕΕΑ. Φυσικά θα προσφύγουμε και στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και στα αθλητικά δικαστήρια, γιατί υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται ουσιαστικά. Θα πάμε και στο CAS. Θα προσφύγουμε παντού… Δεν είναι δικαστική απόφαση, είναι πολιτική. Το θέμα είναι Εθνικό, δεν είναι τυχαίο ότι αναρτήθηκε το πανό. Φτιάχτηκε εκείνη την ώρα… Ο Μαρινάκης και ο Αυγενάκης ήξεραν την απόφαση απ’ ότι φαίνεται. Είναι εθνικό θέμα η απόφαση, δεν είναι δικαστικό.

Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες. Όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μία απόφαση νομικά έωλη και αστήρικτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αυγενάκης να το πω ξεκάθαρα, με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ, είναι εντολοδόχος του. Θα πρέπει επίσημα η κυβέρνηση να πάρει θέση. Παίρνει εντολές από τον Μαρινάκη, φυσικά και μπορώ να το δικαιολογήσω πως προσκάλεσε τους Big4 και μετά πήρε μία τέτοια απόφαση. Εφόσον λειτουργεί ως υπάλληλος του ήταν τεχνητό και τίποτα άλλο. Είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι η ντροπή της Ελλάδας, ντροπή της Κρήτης, ντροπή του Ηρακλείου. Είναι ντροπή που εκπροσωπεί αυτή την Κυβέρνηση. Είναι εκτός πραγματικότητας. Εδώ υπάρχει εθνικό θέμα και αυτός κόβει πίτες στις Μοίρες Ηρακλείου».

Για τον Σαββίδη είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που γεννά οπαδούς από τους οπαδούς του. Ο κ. Σαββίδης έσπασε ένα απόστημα. Ο κ. Σαββίδης είναι αυτός που πονάει τον Μαρινάκη».

Για την σχέση Ολυμπιακού – ΑΕΚ: «Υπάρχει συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή Λυσάνδρου στη Λίγκα. Η συμμαχία ήταν για τις εκλογές και από εκεί και πέρα υπάρχει συνεννόηση. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε λευκό για τον Μπαταγιάννη στις εκλογές της Λίγκας, δεν τον στήριξε ποτέ. Ήταν ο μόνος υποψήφιος και εκλέχτηκε».

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά.

Ο κ. Αυγενάκης υποκινεί την βία με τις κινήσεις του και την σημερινή απόφαση με τα διορισθέντα μέλη της ΕΕΑ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πλένει το στόμα του πριν πιάσει τον κ. Σαββίδη στο στόμα του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter