Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση προσλαμβάνει συμβασιούχους για να τους χρησιμοποιήσει ως λάφυρο ενόψει των εκλογών

Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση προσλαμβάνει συμβασιούχους για να τους χρησιμοποιήσει ως λάφυρο ενόψει των εκλογών

Επανέρχεται η ΝΔ στο θέμα των διορισμών στο Δημόσιο παρά τις χθεσινές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι 6800 εξ αυτών είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες και καθαριστές στους ΟΤΑ, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και εποχικοί πυροσβέστες και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998. 

Δηλαδή προσωπικό απολύτως απαραίτητο σε κρίσιμους τομείς με υποστελέχωση, την προβληματική λειτουργία των οποίων το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα στην Υγεία.

Μάλιστα ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, σε ερώτηση αν η ΝΔ ως κυβέρνηση αύριο θα αναγνωρίσει αυτές τις προσλήψεις, απάντησε επί λέξη: «θα το δούμε τη στιγμή που πρέπει οπωσδήποτε όμως τέτοιου είδους λογικές δεν είναι αποδεκτές».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Λαζαρίδη «η κυβέρνηση προσλαμβάνει στρατιές συμβασιούχων στο δημόσιο για να τους χρησιμοποιήσει ως λάφυρο ενόψει των εκλογών». λέγοντας μάλιστα ότι «οι προσλήψεις γίνονται εκτός ΑΣΕΠ και εκτός του κανόνα 1 προς 5».

Προφανώς ο κ. Λαζαρίδης αναφέρεται στους 27.700 απασχολούμενους σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter