Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας- Ράπισμα στην κυβέρνηση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας- Ράπισμα στην κυβέρνηση

Ως «δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας» και «ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας» θεωρεί η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την ομαδική απόλυση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, κάνοντας λόγο για «σημαντική μέρα δικαίωσης για τους εργαζόμενους».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:

«Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας. Ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας η δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την ομαδική απόλυση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας δικαιώνει τον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και αποτελεί ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η απόφαση κρίνει ως παράνομη τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων που ακολούθησε η διοίκηση Λαυρεντιάδη, μετά την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας από την Γ.Γ. Εργασίας Άννα Στρατινάκη. Προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους και να τους καταβληθούν μισθοί υπερημερίας. Ταυτόχρονα, η απόφαση διαβιβάζεται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, προκειμένου να ερευνήσει την τέλεση απάτης με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ. Επιβεβαιώνεται ότι η διοίκηση Λαυρεντιάδη βρίσκεται πίσω από τις παρένθετες εταιρείες, με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης, εις βάρος του δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησε στην ομαδική απόλυση τους. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα δικαίωσης για τους εργαζόμενους. Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter