«Μα καλά, σε τι χώρα ζούμε;»

«Μα καλά, σε τι χώρα ζούμε;»

Κάθε μέρα κάτι ακούμε, κάτι διαβάζουμε, κάτι μαθαίνουμε και λέμε «μα καλά, σε τι χώρα ζούμε;». Προφανώς κι αυτή την ερώτηση δεν τη λέμε για πρώτη φορά, αλλά σκεφτείτε πόσες φορές το είπαμε από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Χάσαμε τον λογαριασμό. Όχι βέβαια ότι δεν το περιμέναμε…

*** Τις τελευταίες ώρες μάθαμε – αν λάβουμε σοβαρά υπόψη την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ – ότι υπάρχουν VIP ΜΕΘ στα νοσοκομεία, ενώ καθημερινά πεθαίνει κόσμος που περιμένει να μπει σε μια ΜΕΘ και πως ένα λαθρεμπορικό πλοίο στη Ρόδο φυγαδεύτηκε προς Τουρκία.

*** Ο Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε πως υπάρχουν κενές θέσεις ΜΕΘ, οι οποίες παραμένουν κλειστές για να φιλοξενήσουν – σε περίπτωση που χρειαστεί – υψηλά πρόσωπα. Ένα απ’ αυτά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, ο οποίος εισήχθη σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ενώ για μέρες αρνούταν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο και ενώ την ίδια στιγμή είναι στην αναμονή για μια κλίνη ΜΕΘ περίπου 100 άτομα.

*** Είστε Μητροπολίτης; «Περάστε».
Είστε μικρομεσαίος φορολογούμενος πολίτης; «Λυπόμαστε, αλλά θα πρέπει να σας διασωληνώσουμε ή στα χειρουργεία ή στο δωματιάκι της υπηρεσίας ή στον διάδρομο. Καταλαβαίνετε…»

*** Οι καταγγελίες του κ. Γιαννάκου θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσα ανοιχτής και σε εξέλιξη προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται ήδη την σχηματισθείσα δικογραφία θα ελέγξει αν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ θα οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών για την αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.
Κάτι είναι κι αυτό…

*** Εσείς πάντως για καλό και κακό, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, αγοράστε μια στολή Μητροπολίτη να υπάρχει σε περίπτωση που χρειαστεί – χτύπα ξύλο – να κάνετε εισαγωγή σε νοσοκομείο.

*** Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, οι αρχές είχαν δεσμεύσει στη Ρόδο πλοίο που μετέφερε τόνους λαθραίων καυσίμων αλλά για κάποιον λόγο και με κάποιον τρόπο το πλοίο σάλπαρε στα κρυφά για την Τουρκία. Ποιος έδωσε τέτοια εντολή και με ποιων τις «πλάτες» έγινε αυτό; Γιατί, το καταλαβαίνετε, ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται «πλάτες». Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου; Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση; Θα μάθουμε άραγε;

*** Αν αυτά τα δύο περιστατικά σας κάνουν να πιστεύετε ότι ζείτε σε κάποια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, με γεια σας και χαρά σας. Μην μας πείτε τι ψηφίσατε, ξέρουμε. Εμείς, πάλι, οι κανονικοί άνθρωποι, πιστεύουμε ότι αυτά δεν έχουν θέση ούτε σε χώρες της Αφρικής με στρατιωτικό, δικτατορικό καθεστώς. Και εκεί θα ντρέπονταν. Εδώ πάλι όχι. Έχουμε την κυβερνησάρα μας να μας λέει πόσο καλή είναι και πως όλα τα κάνει σούπερ, ντούπερ, τέλεια.

*** O Κώστας Βαξεβάνης κατήγγειλε αυτό; Εσείς σπίτι , όλοι καλά;

*** Οι αυτοαπακαλούμενοι δημοσιογράφοι πρώτης γραμμής δεν το άκουσαν, δεν τους το είπαν γι’ αυτό δεν ασχολήθηκαν με το ζήτημα. Αλλιώς θα το έπαιζαν και στα sites τους και στα δελτία ειδήσεων. Τι όχι;

*** Ποτέ η δημοσιογραφία δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά. Δεν μπορώ να φανταστώ τι χρειάζεται για να πιστέψει ξανά ο κόσμος στην ενημέρωση.

*** Καλά όντως ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι πήγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οργανωμένα και ψήφισαν άλλον υποψήφιο και γι’ αυτό δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο; Αυτός δεν έλεγε ότι όχι μόνο θα περάσει, αλλά θα περάσει και πρώτος;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter