Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αναφέρθηκαν να έχουν χάσει σήμερα τη ζωή τους, από το πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Μαδαγασκάρης και την πρόκληση κατολισθήσεων, με συνέπεια την κατάρρευση κτιρίων, τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και πλημμυρών.

Μία από τις πόλεις που δέχτηκε σκληρό πλήγμα από τον κυκλώνα είναι η παράκτια πόλη Νόσι Βαρίκα, όπου τα περισσότερα κτίρια καταστράφηκαν, ενώ οι πλημμύρες απέκλεισαν την πόλη από τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Ο κυκλώνας κινήθηκε προς τις εσωτερικές περιοχές χθες, αργά το βράδυ, πλήττοντας την ανατολική ακτογραμμή της Μαδαγασκάρης με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα. Εκτιμάται ότι περίπου 150.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους (https://www.reuters.com/world/africa/storm-batsirai-set-displace-150000-madagascar-aid-agencies-say-2022-02-04).

Η καταστροφή από το σύστημα του κυκλώνα Μπατσιράι ακολουθεί την καταστροφή που προκλήθηκε από τον κυκλώνα Ανα, ο οποίος έπληξε το νησί πριν από δύο εβδομάδες, με συνέπεια το θάνατο 55 ανθρώπων, ενώ 130.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter