Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μαδεμλής κατά Γκεκέρογλου

Σκληρή απάντηση του Νίκου Μαδεμλή για τις κατηγορίες που του απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Γκεκέρογλου. Μάλιστα το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απειλεί με άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του αν δεν υπάρξει γραπτή διόρθωση.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσιογράφους, ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κος Βασίλης Γκεγκέρογλου συμπεριέλαβε σε λίστα που κατέθεσε στη βουλή το ονοματεπώνυμο μου επιδιώκοντας να αποδώσει ιδιοτελή σκοπιμότητα στην αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ το 2012.

 Είναι προφανές πως η ενέργεια του αυτή είχε στόχο να με «στιγματίσει» αποδίδοντας μου συμπεριφορά η οποία πηγάζει από ταπεινά ελατήρια, υποστηρίζοντας καθαρά μεταξύ άλλων, ότι μετακινήθηκα μετά την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ στο πλειοψηφούν κόμμα του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού και μάλιστα ότι είμαι συνεργάτης Υπουργού της κυβέρνησης. 

Επιπλέον, μου απέδωσε συνευθύνη για τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχει το κόμμα στο οποίο ο ίδιος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σήμερα. 

Το σύνολο της αναφοράς του σε ό,τι αφορά στο πρόσωπό μου είναι ψευδές και εμφορείται από πολιτική σκοπιμότητα προσβάλλοντας την κουλτούρα μου, την πολιτική φιλοσοφία και ιδεολογία που υπηρετώ και μου προκαλεί βλάβη τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν ενημερώνω τον βουλευτή και όσους ενδιαφέρονται για τα ακόλουθα:

 α. Μετά την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ το 2012 δεν εντάχθηκα έως και σήμερα σε κανένα πολιτικό κόμμα, από επιλογή. Η πραγματική μου πολιτική μου δράση στο ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε πριν τη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου στην οποία δεν συμμετείχα συνειδητά και η οποία θα όριζε τους όρους διαδοχής του τότε απερχόμενου προέδρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχω διατελέσει μέλος του ΠΑΣΟΚ ούτε μια μέρα με πρόεδρο το Β. Βενιζέλο και μετά. Η κοινωνική και πολιτική μου δράση συνεχίζονται όλα αυτά τα χρόνια με τον αυτοπροσδιορισμό μου ως ανένταχτου προοδευτικού σοσιαλιστή, ενάντια σε κάθε μορφής νεοφιλελεύθερες και μονεταριστικές πολιτικές που εφαρμόζονται με αφορμή την κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας. Φυσικά στη πολιτική σύγκρουση την αριστεράς με τη δεξιά και των συμπληρωματικών δυνάμεων της, πήρα ξεκάθαρη θέση επανειλημμένα και είναι γνωστό βέβαια ότι δεν είμαι δεξιός. 

β. Σε σχετική βεβαίωση που έχω λάβει ύστερα από αίτηση μου προς το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με αρ.πρωτ.:9121/ 8-2-2017 προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν έχω διατελέσει ΠΟΤΕ σύμβουλός ή συνεργάτης υπουργού σε καμία χρονική περίοδο της σημερινής κυβέρνησης, είτε με άμισθη είτε με έμμισθη σχέση εργασίας.

 γ. ‘Όλα τα χρόνια που διετέλεσα μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε κατείχα ιδιότητα ή είχα σχέση για την ευθύνη της διαχείρισης του δημοσίου κομματικού χρήματος, σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία αλλά και τα καταστατικά λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ. Συμπερασματικά, η σκοπιμότητα της διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι προφανής. Με την ψευδή αναφορά του ο τέως Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά κος Γκεκγέρογλου επιδιώκει να με εμφανίσει ως πρόσωπο ανήθικο που αλλάζει πολιτική συμπεριφορά ανάλογα με τα ανταλλάγματα που λαμβάνει. Το επαναλαμβάνω για να το τονίσω, ο υπουργός του Σαμαρά κος Γκεγκέρογλου στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του Β.Βενιζέλου και της Φ.Γεννηματά, εγκαλεί εμένα, ψευδώς, ότι πραγματοποίησα πολιτική συναλλαγή με σκοπό να καταλάβω θέση επιρροής στην κυβερνητική εξουσία. 

Επιπροσθέτως είναι χρήσιμο να αναφέρω ότι παρά το γεγονός ότι ο κος Γκεγκέρογλου, με γνωρίζει προσωπικά, εντούτοις ουδέποτε επεδίωξε κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί μου, τουλάχιστον να διασταυρώσει τις πληροφορίες που διαχειριζόταν (άξιο απορίας πως τις συγκέντρωσε) για το πρόσωπό μου, ώστε να αποφύγει τις ψευδείς αναφορές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το σημερινό κόμμα του ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο, να παρακολουθεί πρώην στελέχη του και να καταγράφει τις πολιτικές επιλογές τους, ενώ παράλληλα να οργανώνει και να εκτελεί σχέδιο στοχοποίησης τους με δημόσια ανακοινωμένες προγραφές.

 Θα μπορούσε η επιστολή μου να τελειώσει σε αυτό το σημείο και να καλέσω όσους την διαβάσουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τις πρακτικές που μετέρχονται σήμερα οι άνθρωποι που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της ιστορικής παραποίησης του άλλοτε κραταιού Πασοκ. Ωστόσο προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να φωτίσουν την υπόθεση: 

Γιατί έγινε αυτή η επίθεση από τον κο Γκεγκέρογλου με πέντε χρόνια καθυστέρηση; Έγινε με την σύμφωνη γνώμη της σημερινής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Τι φοβούνται και «χτυπάνε» επιλεκτικά με λίστες προγραφών, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν πλέον σε άλλα κόμματα ή απλά δεν τους ψηφίζουν; Για όσους εμπνευστήκαν, σχεδίασαν και εφάρμοσαν το σχέδιο στοχοποίησης προσώπων, δυστυχώς υπάρχουν απαντήσεις.

 Η «λίστα» σας λοιπόν, που περιλαμβάνει εμένα και ακόμη 39 φίλες & φίλους παλαιούς συντρόφους, έχει σαν στόχο: 

α. Να διασπείρει γενική πολιτική τρομοκρατία και σύγχυση σε απλούς πολίτες, πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ώστε να σταματήσουν να εκδηλώνονται δημόσια αρνητικά γιατί επιβεβαιώνουν με αυτή την στάση τους ότι η κοινωνική επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι μια φενάκη. 

β. Να ανακόψουν την δυνατότητα των συμπεριλαμβανομένων στην «λίστα» να συνεχίσουν αναφέρονται με αξιοπιστία στους ψηφοφόρους. Φοβούνται δηλαδή πολιτικές πρωτοβουλίες που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την εκ νέου και οριστική απομόνωση του ΠΑΣΟΚ εκτός βουλής. 

γ. Επιδιώκουν την πολιτική ακύρωση των πρώην συντρόφων τους που αποχώρησαν, διότι με την εκδήλωση της διαφωνίας τους αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη την ζωντανή απόδειξη, του ιδεολογικού μεταμορφισμού του ΠΑΣΟΚ που κατέστη άμεσος συνεργός στην εφαρμογή της πολιτικής που διέλυσε το λαό και την χώρα.

δ. Η κυρίαρχη ομάδα στο κόμμα της κας Γεννηματά, επιδιώκει την συνεργασία με την δεξιά παράταξη σε μια πιο οριστική βάση. Υπάρχει μια δυσκολία όμως για να πραγματοποιηθεί, πρέπει να συμφωνήσουν και οι απλοί εναπομείναντες ψηφοφόροι. Για να πειστούν έπρεπε να δημιουργήσουν πάλι ένα «μονόδρομο» επιλογής, κλείνοντας πόρτες με μια τεχνητή κρίση και την δημιούργησαν, κατασκευάζοντας μια καταγγελία για πρώην στελέχη που εντάχθηκαν ή και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του σημερινού ΠΑΣΟΚ διαχειρίζεται τους εναπομείναντες ψηφοφόρους της με μακιαβελικούς τακτικισμούς. Δεν είναι ένα σύγχρονο κόμμα, αλλά ένας μηχανισμός εξουσίας προσώπων. Με προκαλούν λοιπόν να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που τα οργανώνουν όλα αυτά: Είναι οι αντιπροσωπευτικοί εκπρόσωποι της ιδεολογικής, πολιτικής και πολιτισμικής μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους σαν «πελάτες» και χωρίζουν την κοινωνία σε συντεχνίες προς διαχείριση. Είναι αυτοί που σε συμμαχία με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και με την βοήθεια των δημοσκοπήσεων προσπαθούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στα μέτρα των συμφερόντων τους. 

Είναι αυτοί που παριστάνουν τους σοσιαλιστές ενώ είναι στην ουσία είναι νεοδεξιοί και εκ πεποιθήσεως αξιωματούχοι. Είναι αυτοί που μιλάνε για την πρόοδο και υποστηρίζουν ό,τι πιο ακραία συντηρητικό υπάρχει στη δημόσια σφαίρα του πολιτικού διαλόγου. Είναι αυτοί που «σπάζουν» τα χέρια τους από τα χειροκροτήματα στο άκουσμα του ονόματος του Ανδρέα και κάνουν τα πάντα για να τον αποδημήσουν ιστορικά. Είναι αυτοί που δηλώνουν περήφανοι που «έφεραν» το ΔΝΤ στη Ελλάδα και βύθισαν τον λαό στην ένδεια και την απόγνωση. Είναι αυτοί που έκαναν του εργαζόμενους απασχολήσιμους και «παρέδωσαν» τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις στα πόδια πολυεθνικών επιχειρήσεων. Είναι αυτοί που ονομάζουν στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης την εκποίηση δημόσιων υποδομών. 

Είναι αυτοί που ενοχοποίησαν τον ελληνικό λαό ότι προκάλεσε την κρίση με την υπέρ κατανάλωση και τον υπέρ δανεισμό και βγάζουν αμέτοχους τους προμηθευτές του δημοσίου, τις διοικήσεις τραπεζών και τους φοροφυγάδες. Είναι αυτοί που περίμεναν την παλινόρθωση τους, επενδύοντας πολιτικά στην αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, για να δικαιώσουν το αφήγημα του μονόδρομου ώστε να εξιλεωθούν. Είναι αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν με τη τρόικα όταν είχαν τις καλύτερες προϋποθέσεις και στη συνέχεια εφάρμοσαν όλες τις πολιτικές φτωχοποίησης της πλειοψηφίας του λαού, ενώ εξασφάλισαν τις προϋποθέσεις να μην τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Είναι αυτοί που βλέπουν ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, σαν μια δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.

Είναι αυτοί που ζουν υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης πολιτικής «νεύρωσης» ότι δήθεν εκπροσωπούν την προοδευτική παράταξη. Όλοι αυτοί, είναι το σημερινό «τοξικό» ΠΑΣΟΚ, που μοναδική συγκολλητική ουσία των μικροομάδων που το ελέγχουν και σπαράσσονται μεταξύ τους, είναι η προοπτική της εξουσίας, σε συνεργασίας με την δεξιά του Μητσοτάκη Συγνώμη που θα σας επαναφέρω στη πραγματικότητα, αλλά τα χιλιάδες στελέχη που σας απέρριψαν και τα εκατομμύρια ψηφοφόροι που σας αποδοκίμασαν εκλογικά, δεν είναι εκκρεμές ούτε πολιτικά διαχειρίσιμοι, όπως θέλετε να πιστεύετε. Σας έχουν απορρίψει οριστικά και δεν θα δικαιώσουν ποτέ τις πρακτικές και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη δημιουργία και την συντήρηση της κρίσης στην Ελλάδα. Η πολιτική κρίση του 2010-2012 που πυροδότησε τη κοινωνική διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και οδήγησε στην ολοκλήρωση του μεταπολιτευτικού του κύκλου, είναι μια ιστορική πραγματικότητα που ανέδειξε εύκολα την επίπλαστη ενότητα, την εσωτερική ταξική σύγκρουση αλλά και την ιστορική και τη πολιτισμική χαώδη διαφορά μας. 

Έχετε απίστευτο θράσος, εγκαλείτε πρώην συντρόφους επειδή επέλεξαν να αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και να συμμετάσχουν σε άλλα πολιτικά σχήματα της αριστεράς και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή διαφώνησαν με στρατηγικές επιλογές που έγιναν από διαδοχικές ηγεσίες ερήμην τους και χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση. Ενώ εσείς δεχτήκατε να γίνετε μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά. Λοιπόν σας πληροφορώ ότι όλα αυτά τα στελέχη και οι ψηφοφόροι που «μετακινήθηκαν» εκλογικά, απέδειξαν πως όσο κι αν «εργαστήκατε» να μετατρέψετε τον προοδευτικό κόσμο σε νεοδεξιόφρονες, αυτοί οι άνθρωποι, στελέχη και ψηφοφόροι κράτησαν ψηλά το φρόνημα του προοδευτικού κόσμου. 

Σήμερα αν υπάρχει προοδευτική παράταξη οριοθετημένη με την δεξιά, οφείλεται σε αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν το αυτονόητο, αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και συνέβαλαν σε μια νέα προοδευτική συσπείρωση του λαού. Σας ενοχλεί αυτό, γιατί συγκρίνουν οι ψηφοφόροι αυτούς που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ με εσάς που πήγατε στη ΔΕΞΙΑ, με εσάς που δεχτήκατε να γίνετε υπουργοί της δεξιάς, γενικοί γραμματείς υπουργείων και διοικήσεις σε οργανισμούς για να εφαρμόσετε την πολιτική του Σαμαρά.

 Υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να επισυνάψω την σύνθεση της κυβέρνησης, των γενικών γραμματέων και των διοικήσεων των οργανισμών του δημοσίου της θητείας Σαμαρά, για να φρεσκάρω την μνήμη σας. Δε θα το κάνω γιατί σας γνωρίζουν όλοι, αλλά και γιατί έχω μάθει να αντιμάχομαι πολιτικές, όχι να φτιάχνω «λίστες» και να προωθώ «διώξεις» όσων δεν συμφωνούν μαζί μου, επιζητώντας τον πολιτικό και κοινωνικό τους «αφανισμό». Ιστορικά αυτά τα έκανε η δεξιά και από ότι φαίνεται έχετε διολισθήσει στις ίδιες πρακτικές. Επιπλέον όσον με αφορά οφείλω να προσθέσω ότι, εισήλθα στην πολιτική δράση «βγαίνοντας» από ένα μικρό διαμέρισμα, μόλις μαθητής του γυμνασίου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και πάρα τις πολλές κομματικές και κυβερνητικές θέσεις που κατά καιρούς υπηρέτησα, συνεχίζω να διαμένω στο ίδιο σπίτι. Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να με «χτυπήσει» προσωπικά με κατασκευασμένες χυδαιολογίες και υπονοούμενα, να συγκρίνουμε δημόσια τις φορολογικές μας δηλώσεις και τους λογαριασμούς των καταθέσεων μας καθώς και τον τρόπο ζωής μας. Μπορεί να ανακαλύψουν οι επίδοξοι συκοφάντες μου κάτι που δεν τους περνάει από το μυαλό, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική και δεν τους μοιάζουν. 

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες φίλους για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν και με υπερασπίστηκαν με αφορμή την αήθη επίθεση που δέχτηκα και εκδήλωσαν αυθόρμητα την αγάπη τους απέναντι μου. Θέλω επίσης να τονίσω στους πολιτικούς μου φίλους ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας σοσιαλιστής και ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αποτέλεσε και αποτελεί για μένα ιδεολογικό και πολιτικό εμπνευστή. 

Τους διαβεβαιώνω, ότι θα συντάσσομαι πάντα με το μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων όπως αυτό θα διαμορφώνεται κάθε φορά και αυτή την χρονική περίοδο είναι ξεκάθαρα οριοθετημένο. Εκφράζω την λύπη μου για το γεγονός ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες να ξανά συναντηθούμε με κάποια στελέχη που είναι ακόμη συναισθηματικά εγκλωβισμένα σε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν υφίσταται ιδεολογικά και πολιτικά. 

Τέλος θα περιμένω άμεσα, να με αποκαταστήσει ο βουλευτής κος Βασίλης Γκεγκέρογλου με σχετική έγγραφη δήλωση του προς το πρόεδρο της Βουλής και την οποία θα φροντίσει να μου κοινοποιήσει, διαφορετικά επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός που μου αναγνωρίζει ο νόμος. 

ΥΓ. Θέλω να πω στους επίδοξους «χωροφύλακες» των ιδεών των social media ότι με διασκεδάζουν αφάνταστα, ιδιαίτερα όταν παρατηρώ ότι διαχειριζόμενοι τον εικονικό μικρόκοσμό τους στο διαδίκτυο έχουν την αίσθηση ότι μετατρέπονται σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης και σε πολιτικούς Ιαβέρηδες. Τους συνιστώ να το προσέξουν αυτό που τους συμβαίνει, διότι μοιάζουν σε πολλές περιπτώσεις σαν να μεταχειρίζονται το πληκτρολόγιο ως εργαλείο συγκάλυψης των ελλειμμάτων που τους καταδίκασε η ζωή, χωρίς όμως να το καταφέρνουν γιατί τους έχουμε πάρει χαμπάρι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.